ΕΕ - Τουρκία: Το Βερολίνο ζητά την αναστολή των διαπραγματεύσεων για την τελωνειακή ένωση
Στο προσχέδιο κειμένου που επικαλείται το Reuters, η Γερμανία σημειώνει ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο να διακόψει όλη την προενταξιακή βοήθεια προς την Τουρκία, αν παραστεί τέτοια ανάγκη
Τώρα, η γερμανική κυβέρνηση ζητά την αναστολή από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, των προκαταρκτικών εργασιών της για τις διαπραγματεύσεις με την Άγκυρα με αντικείμενο την επικαιροποίηση της Τελωνειακής Ένωσης ΕΕ-Τουρκίας, γιατί κάτι τέτοιο θα έστελνε "λάθος μήνυμα", σύμφωνα με ένα προσχέδιο κειμένου που επικαλείται το πρακτορείο Reuters.
Κλείσιμο
Στο έγγραφο αυτό, γίνεται επίσης αναφορά σε μια σειρά άλλων μέτρων που θα ήθελε το Βερολίνο να εφαρμοστούν σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ώστε να αυξηθούν οι οικονομικές πιέσεις προς την Τουρκία, ούτως ώστε να υποχρεωθεί να εφαρμόσει το κράτος δικαίου.
Επισημαίνεται ότι, δεδομένων των εξελίξεων στην Τουρκία, η προενταξιακή βοήθεια θα πρέπει να στοχεύει "ακόμη περισσότερο προς την υποστήριξη της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου". Επίσης, η Γερμανία σημειώνει ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο να διακόψει όλη την προενταξιακή βοήθεια προς την Τουρκία, αν παραστεί τέτοια ανάγκη.
Σύμφωνα πάντα με αυτό το προσχέδιο, η Γερμανία αναμένει από την Επιτροπή "να μετατοπίσει τη χρηματοδότηση από την Τουρκία, κατά τρόπο που να είναι βαρύνουσας σημασίας, σε σύγκριση με τη συνολική χρηματοδότηση που λαμβάνει η Τουρκία με βάση τον μηχανισμό προενταξιακής βοήθειας".
Σε τριάντα χρόνια οι μηχανές θα σκέφτονται για μας, θα μας φέρνουν κοντά στους δικούς μας και θα μιλάνε όπως εμείς. Το μόνο που θα μένει «μοναδικό», γι’ αυτό θα είναι και ακριβό, θα είναι να ξέρεις πως απέναντί σου κάθεται, στ' αλήθεια, ένας άνθρωπος.
Η ιστορία ενός εκπαιδευτικού θεσμού που συνδέει ευρηματικά τα παιδιά με την τεχνολογία και την καινοτομία και αποτελεί μια οργανωμένη πλατφόρμα δημιουργικής σκέψης που εξάγει την ελληνική ρομποτική στον κόσμο.