Κιμ Γιονγκ Ουν: Ολη η επικράτεια των ΗΠΑ βρίσκεται εντός εμβέλειας των πυραύλων μας

Κιμ Γιονγκ Ουν: Ολη η επικράτεια των ΗΠΑ βρίσκεται εντός εμβέλειας των πυραύλων μας

Απειλητικές δηλώσεις του βορειοκορεάτη ηγέτη λίγες ώρες μετά τη νέα εκτόξευση διηπειρωτικού 
πυραύλου

Κιμ Γιονγκ Ουν: Ολη η επικράτεια των ΗΠΑ βρίσκεται εντός εμβέλειας των πυραύλων μας
Η Πιονγκγιάνγκ επιβεβαίωσε σήμερα την δεύτερη εκτόξευση ενός βαλλιστικού διηπειρωτικού πυραύλου
(ICBM) στην οποία προχώρησε την Παρασκευή, η δοκιμή της οποίας είχε σκοπό να στείλει μια «αυστηρή προειδοποίηση» προς τις ΗΠΑ, μετέδωσε το βορειοκορεάτικο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Η εκτόξευση της Παρασκευής ήταν μια βελτιωμένη εκδοχή του πυραύλου Hwasong-14 και διένυσε μια απόσταση 998 χλμ κι έφθασε σε υψόμετρο 3.724 χλμ κατά τη διάρκεια της πτήσης του, η οποία διήρκεσε 47 λεπτά και 12 δευτερόλεπτα, ανέφερε το KCNA.

Κλείσιμο
Ο ηγέτης της χώρας Κιμ Γιόνγκ Ουν δήλωσε μετά την τελευταία δοκιμαστική εκτόξευση πως ολόκληρη η επικράτεια των ΗΠΑ βρίσκεται εντός εμβέλειας των βορειοκορεατικών πυραύλων, σημειώνοντας πως το εξοπλιστικό πρόγραμμα της χώρας αποτελεί ένα ανεκτίμητο εφόδιο που δεν μπορεί να ανακληθεί ή να αντικατασταθεί.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έδωσε στη δημοσιότητα η ιαπωνική αντικατασκοπεία, ο πύραυλος κατέπεσε σε θαλάσσια περιοχή της ζώνης οικονομικών συμφερόντων της Ιαπωνίας, δίχως να υπάρχουν αναφορές για ζημιές. 

Η Ευρωπαϊκή Ένωση καταδίκασε την εκτόξευση κρίνοντας ότι «απειλεί σοβαρά τη διεθνή ειρήνη και ασφάλεια». 

Το Πεκίνο ζήτησε από την Σεούλ και την Ουάσινγκτον να σεβαστούν τις ανησυχίες του 
 
Η Κίνα ζήτησε σήμερα από τη Νότια Κορέα και τις ΗΠΑ, να σεβαστούν τις ανησυχίες του Πεκίνου και να σταματήσουν την ανάπτυξη του αμερικανικού αντιπυραυλικού συστήματος (Terminal High Altitude Area Defense -THAAD) στο νοτιοκορεατικό έδαφος, μεταδίδει το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

Ο Τζενγκ Σουάνγκ εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας προχώρησε στην παραπάνω δήλωση, μετά από αναφορές που έκαναν γνωστό ότι ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας, Μουν Τζέι-ιν έδωσε σήμερα εντολή για την διεξαγωγή διαβουλεύσεων με τις ΗΠΑ, αναφορικά με την ανάπτυξη τεσσάρων επιπρόσθετων κινούμενων συστοιχιών του συστήματος THAAD.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης