Βουτηγμένος στα σκάνδαλα ο Φιγιόν: Είχε λάβει 50.000 δολάρια για να φέρει σε επαφή τον Πούτιν με Λιβανέζο επιχειρηματία

Βουτηγμένος στα σκάνδαλα ο Φιγιόν: Είχε λάβει 50.000 δολάρια για να φέρει σε επαφή τον Πούτιν με Λιβανέζο επιχειρηματία

Νέο αποκαλυπτικό δημοσίευμα 

Βουτηγμένος στα σκάνδαλα ο Φιγιόν: Είχε λάβει 50.000 δολάρια για να φέρει σε επαφή τον Πούτιν με Λιβανέζο επιχειρηματία
Βουτηγμένος στα σκάνδαλα ο Φρανσουά Φιγιόν με τον γαλλικό Τύπο να αποκαλύπτει ότι, εκτός από την πολύκροτη υπόθεση περί αργομισθίας της συζύγου του και τα πολυτελή κοστούμια, δωράκι ενός φίλου του,
φέρεται να είχε λάβει και το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 50 χιλιάδων δολαρίων για να φέρει σε επαφή τον Βλαντιμίρ Πούτιν με Λιβανέζο επιχειρηματία.

Την ώρα που ο ηγέτης της Κεντροδεξιάς πλήττεται από σωρεία σκανδάλων, η γαλλική σατιρική εφημερίδα «Canard Enchaine» αποκαλύπτει πως, και ο Ευρωπαίος Επίτροπος,
Πιερ Μοσκοβισί,
Κλείσιμο
είχε δεχτεί πανάκριβα κοστούμια από έναν φίλο του. Τα κοστούμια των Φιγιόν - Μοσκοβισί ήταν του ίδιου ράφτη. Ο Μοσκοβισί όχι απλά παραδέχτηκε ότι έλαβε δωράκι κοστούμια αλλά έσπευσε να  δηλώσει πως δεν... τρέχει τίποτα. 

Όπως αποκάλυψε πρόσφατα η «Canard Enchaine», ο γάλλο-λιβανέζος δικηγόρος Ρομπέρ Μπουρζί προσέφερε δύο κοστούμια, αξίας 12 χιλιάδων ευρώ, στον Φρανουσά Φιγιόν. Η υπόθεση έφθασε στη Δικαιοσύνη την ώρα που ο Φιγιόν βρίσκεται αντιμέτωπος και με την έρευνα για τις αργομισθίες της συζύγου του.

Σύμφωνα με την ίδια γαλλική σατιρική εφημερίδα, ο Μοσκοβισί έλαβε δώρο τα κοστούμια πριν από το 2012, τότε που οι πολιτικοί δεν ήταν υποχρεωμένοι να δηλώνουν δωρεές στις γαλλικές αρχές. Οι πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας δεν φαίνεται να ενόχλησαν τον Ευρωπαίο Επίτροπο: «Δεν με ενοχλεί καθόλου αυτό δεδομένου ότι είναι πραγματικά δώρα από πραγματικό φίλο και χωρίς αντάλλαγμα. Αυτό είναι αυτονόητο», δήλωσε ο Μοσκοβισί.

Τα κοστούμια που έλαβε ο Μοσκοβισί του τα χάρισε ένα έμπορος κρασιών στο Ελιζέ. 

Την ίδια ώρα, ο πρώην υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Μπρινό Λε Ρου, που βρίσκεται στο στόχαστρο μιας προκαταρκτικής έρευνας για την πρόσληψη των δύο του ανήλικων κοριτσιών του ως κοινοβουλευτικοί βοηθοί του, παρέδωσε σήμερα το υπουργείο στον νυν υφυπουργό Εμπορίου, Ματιάς Φεκλ. Ο 39χρονος κύριος «αντι- Μακρόν» είναι γερμανοτραφής. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης