Φιντέλ Κάστρο: Δεν έχω καμία εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ

Φιντέλ Κάστρο: Δεν έχω καμία εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ

Ο ιστορικός ηγέτης, ωστόσο, δεν απορρίπτει την ειρηνική επίλυση της πολύχρονης έντασης  

Φιντέλ Κάστρο: Δεν έχω καμία εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ
Μια επιστολή έγραψε τη Δευτέρα ο ιστορικός ηγέτης της κουβανικής επανάστασης και πρώην πρόεδρος της χώρας Φιντέλ Κάστρο, ο οποίος δεν έχει εμφανιστεί δημοσίως για περισσότερο από ένα χρόνο. Ο ίδιος στην επιστολή αναφέρει μεν ότι δεν εμπιστεύεται τις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά δεν απορρίπτει την προσέγγιση με την Ουάσιγκτον.

«Δεν έχω καμία εμπιστοσύνη στην πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών και δεν έχω ανταλλάξει ούτε μία λέξη με αυτούς, αλλά αυτό δεν σημαίνει απόρριψη της ειρηνικής λύσης στη σύγκρουση», δήλωσε ο 88χρονος πρώην αρχηγός της Κούβας στην επιστολή του που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση.

Επιπλέον, η επιστολή του Φιντέλ Κάστρο αναφέρει: «Κάθε ειρηνική ή συμπεφωνημένη λύση στα προβλήματα μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και των λαού μας ή κάθε λαού της Λατινικής Αμερικής που δεν συνεπάγεται βία ή τη χρήση βίας πρέπει να αντιμετωπίζεται σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες». 

Κλείσιμο
«Θα υπερασπιστούμε τη συνεργασία και τη φιλία με όλους τους λαούς του κόσμου, μεταξύ των οποίων και η πολιτική μας αντίπαλος» συμπληρώνει ο Κουβανός ιστορικός ηγέτης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης