ΗΠΑ: «Πολύ δύσκολο» να κλείσει το Γκουαντάναμο σε δύο χρόνια

ΗΠΑ: «Πολύ δύσκολο» να κλείσει το Γκουαντάναμο σε δύο χρόνια

Παραδέχθηκε «ολιγωρία» ο Αμερικανός πρώην υπουργός Άμυνας Τσακ Χέιγκελ

ΗΠΑ: «Πολύ δύσκολο» να κλείσει το Γκουαντάναμο σε δύο χρόνια
Έως το τέλος της θητείας του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, η αμερικανική κυβέρνηση θα «δυσκολευτεί πολύ» να κλείσει τη φυλακή του Γκουαντάναμο, κατά την εκτίμηση που εξέφερε σήμερα ο πρώην υπουργός Άμυνας της χώρας Τσακ Χέιγκελ.

«Αυτό θα είναι πολύ δύσκολο, πολύ περισσότερο εάν το Κογκρέσο επιβάλλει πρόσθετους περιορισμούς» στις προϋποθέσεις που ισχύουν για την απελευθέρωση των 122 κρατουμένων που παραμένουν φυλακισμένοι στο Γκουαντάναμο και σε ό,τι αφορά τις χώρες υποδοχής και φιλοξενίας τους» δήλωσε ο Χέιγκελ στο κρατικό ραδιοφωνικό σταθμό NPR.

Μάλιστα, ο Χέιγκελ υπερασπίστηκε τον εαυτό του έναντι όσων τον κατηγορούν ότι καθυστέρησε να δώσει το πράσινο φως για την απελευθέρωση ορισμένων κρατουμένων σε αυτήν τη στρατιωτική φυλακή που βρίσκεται στην Κούβα.

Κλείσιμο
«Ναι» ενδέχεται να υπήρξε μία «ολιγωρία» η οποία «δεν με κατέστησε δημοφιλή στα μάτια ορισμένων» εξήγησε ο Χέιγκελ και πρόσθεσε: «Όμως ήμουν ξεκάθαρος ενώπιον του προέδρου και του Κογκρέσου: Εάν ο νόμος μού αναθέτει μία ευθύνη, εγώ θα κάνω ό,τι μπορώ για να την εκπληρώσω, διότι είναι ο αμερικανικός λαός που μετρά στο κάτω-κάτω».

Να σημειωθεί πως σύμφωνα με το νόμο, ο υπουργός Άμυνας όφειλε να εξακριβώσει εάν η απελευθέρωση ενός κρατουμένου δημιουργεί μία σημαντική απειλή για την εθνική ασφάλεια.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης