Βίντεο: Επευφημίες και πανηγυρισμοί στο πέρασμα των Πεσμεργκά για το Κομπάνι

Βίντεο: Επευφημίες και πανηγυρισμοί στο πέρασμα των Πεσμεργκά για το Κομπάνι

Πλήθος Κούρδων της Τουρκίας συγκεντρώθηκαν και επευφημούσαν τους Κούρδους μαχητές Πεσμεργκά που πέρασαν από την επαρχία Mardin, με προορισμό το Κομπάνι στη Συρία

Βίντεο: Επευφημίες και πανηγυρισμοί στο πέρασμα των Πεσμεργκά για το Κομπάνι
Με στόχο να βρεθούν δίπλα στους Κούρδους της Συρίας, που μάχονται ενάντια στους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους στην πόλη Κομπάνι, και να τους ενισχύσουν, Κούρδοι πολεμιστές Πεσμεργκά πέρασαν μέσα από την τουρκική επαρχία Mardin, όπου έγιναν δεκτοί με ενθουσιασμό από τους συμπατριώτες τους.

Οι Κούρδοι της Τουρκίας κρατούσαν σημαίες και έκαναν το σήμα της νίκης στο πέρασμα του κομβόι των Πεσμεργκά, οι οποίοι ταξίδεψαν από αέρος και δια ξηράς σε δύο ομάδες, για να φθάσουν μέσω Τουρκίας στο Κομπάνι, την πόλη που θεωρείται «κλειδί» για τις μάχες μεταξύ τζιχαντιστών και των δυνάμεων της Συρίας και του Ιράκ.

Κλείσιμο




Η κύρια φάλαγγα των Πεσμεργκά, που αποτελείται από 80 οχήματα, εισήλθε στην Τουρκία μέσω του Χαμπούρ, που βρίσκεται στα σύνορα με το Ιράκ, πολύ νωρίς το πρωί της Τετάρτης.

Το κομβόι ακολούθησε μια διαδρομή που το οδήγησε στο Σουρούκ, εκεί όπου συναντήθηκε με τους μαχητές Πεσμεργκά που είχαν φτάσει με πτήση των Τουρκικών Αερογραμμών στο αεροδρόμιο του Şanlıurfa.

Μια μικροσυμπλοκή σημειώθηκε μεταξύ του πλήθους που επευφημούσε τους Πεσμεργκά και δυνάμεων της αστυνομίας, όταν κάποιοι διαδηλωτές άρχισαν να πετούν πέτρες στους αστυνομικούς, με αποτέλεσμα οι τελευταίοι να αρχίσουν να πυροβολούν στον αέρα για εκφοβισμό και να κάνουν χρήση δακρυγόνων.

Πάντως, αυτό δεν εμπόδισε ομάδες διαδηλωτών να συνεχίσουν να χαιρετούν τους Πεσμεργκά και να τους φωτογραφίζουν.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης