Ρουμανία: Πρώην υπουργός ζήτησε άσυλο στην Ελλάδα - Συνελήφθη στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα

Ρουμανία: Πρώην υπουργός ζήτησε άσυλο στην Ελλάδα - Συνελήφθη στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα

Γιατί διώκεται η Έλενα Ούντρια  - Διαψεύδουν πηγές από το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου

elena_udrea_asylo_xr
Η πρώην υπουργός Τουρισμού της Ρουμανίας Έλενα Ούντρια ζήτησε πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα λόγω απάνθρωπης μεταχείρισης και απειλών κατά της ζωής της .

Αυτά ειπώθηκαν από την δικηγόρο της κατά τη διάρκεια της συζήτησης της υπόθεσης στο Επαρχιακό Δικαστήριο στο Μπλαγκόεβγκραντ, μετά την κράτηση της Ούντρια στη Βουλγαρία λόγω ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης που είχε εκδοθεί εις βάρος της.

Συνελήφθη καθώς επιχειρούσε να εισέλθει στη χώρα μας από σημείο ελέγχου στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα.

Η πρώην υπουργός Τουρισμού, κατηγορείται σύμφωνα τις ρουμανικές δικαστικές Αρχές για διαφθορά. Ωστόσο πηγές του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου στην Ελλάδα, διαψεύδουν ότι η Έλενα Ούντρια έχει καταθέσει σχετικό αίτημα για την παραχώρηση πολιτικού ασύλου. Τελικά το δικαστήριο του Μπλαγκόεβγκραντ αποφάσισε την έκδοση της.
elena_udrea_in__2_

H υπόθεση για την οποία κατηγορείται η Ουντρέα

Κλείσιμο
Η Ουντρέα φέρεται να επιχείρησε να περάσει στη χώρα μας από τα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα ΠρομαχώναΚούλατα το πρωί της περασμένης Πέμπτης , αμέσως μετά την τελική ετυμηγορία ρουμανικού δικαστηρίου που την καταδίκασε σε έξι χρόνια φυλάκισης για δωροδοκία, κατάχρηση εξουσίας και φοροδιαφυγή σε αγώνα πυγμαχίας.

Μια υπόθεση που εκκρεμούσε από το 2018 αλλά είχε έρθει για πρώτη φορά στη δημοσιότητα το 2011 μετά από δημοσιογραφική έρευνα που διεξήχθη όταν η Έλενα Ουντρέα ήταν υπουργός. Πρόκειται για τον περίφημο φάκελο «Gala Bute» που είχε προκαλέσει μεγάλο θόρυβο στη Ρουμανία.
elena_udrea_in__1_

Ο δικηγόρος της, Tudorel Toader, πρώην υπουργός Δικαιοσύνης στη Ρουμανία από το 2017 έως το 2019, είχε καταθέσει έφεση ζητώντας την ακύρωση της προηγούμενης ποινής της το 2018.

Το γεγονός ότι η Ουντρέα προσπάθησε να αποφύγει την εκτέλεση της ποινής της καταφεύγοντας στη Βουλγαρία δεν τιμωρείται από τη ρουμανική νομοθεσία, καθώς προηγουμένως δεν της είχε απαγορευτεί η έξοδος από τη χώρα. Η Ουντρέα ήταν Υπουργός Τουρισμού από το 2008 έως το 2009 και Περιφερειακής Ανάπτυξης και Τουρισμού από το 2009 έως το 2012.


Ειδήσεις σήμερα:

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η επίσκεψη στον Λευκό Οίκο, το πυκνό πρόγραμμα και η ατζέντα της συζήτησης με Μπάιντεν

Πόλεμος στην Ουκρανία: Άμαχοι έχουν παγιδευτεί κάτω από κτίρια που καταρρέουν στο Αζοφστάλ - Συνεχίζει την επίθεση η Ρωσία

Γαλλικές εκλογές: Ο Μακρόν βγάζει νοκ-άουτ τη Λεπέν σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις μετά την νίκη στο ντιμπέιτ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης