«Χρυσός» παραολυμπιονίκης ο Θανάσης Κωνσταντινίδης - Χάλκινο ο Δημήτρης Ζησίδης

«Χρυσός» παραολυμπιονίκης ο Θανάσης Κωνσταντινίδης - Χάλκινο ο Δημήτρης Ζησίδης

«Ευχαριστώ τον μεγάλο χορηγό μας τον ΟΠΑΠ, για την στήριξη που μας προσφέρει όλα αυτά τα χρόνια», είπε ο χρυσός Ολυμπιονίκης αφιερώνοντας το μετάλλιο στον πατέρα του, τον οποίο έχασε πρόσφατα

«Χρυσός» παραολυμπιονίκης ο Θανάσης Κωνσταντινίδης - Χάλκινο ο Δημήτρης Ζησίδης
Σε κλίμα συγκίνησης για την Ελλάδα πραγματοποιήθηκε η απονομή μεταλλίων στον Χρυσό Παραολυμπιονίκη στη σφαίρα, Θανάση Κωνσταντινίδη, και στον Χάλκινο, Δημήτρη Ζησίδη, στο Ολυμπιακό Στάδιο του Ρίο. Οι δύο αθλητές χάρισαν στη χώρα μας τα πρώτα της μετάλλια και έδωσαν περαιτέρω δύναμη στην ψυχολογία ολόκληρης της ελληνικής ομάδας.

Η απονομή πραγματοποιήθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα με την Ελληνική σημαία να κυματίζει εις διπλούν και τους δύο Έλληνες πρωταθλητές να είναι ιδιαίτερα συγκινημένοι.

Κλείσιμο


Ο Θανάσης Κωνσταντινίδης, αφιέρωσε το χρυσό μετάλλιο στη σφαίρα στον πατέρα του, που τον έχασε πρόσφατα και ευχαρίστησε τον ΟΠΑΠ για τη στήριξη που προσφέρει στην ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή.

«Είμαι πολύ χαρούμενος. Θέλω ν` αφιερώσω αυτό το μετάλλιο στη μνήμη του μπαμπά μου που τον έχασα πρόσφατα. Θέλω να ευχαριστώ τον Θεό που μου έδωσα τη χαρά και την τιμή να ζήσω αυτή τη μοναδική στιγμή. Είναι πραγματικά μοναδική στιγμή για μένα να ακούω τον εθνικό και να βλέπω τη σημαία να κυματίζει ψηλότερα απ` όλες, γιατί εγώ, έκανα κάτι για την πατρίδα μου. Από τη δική μου προσπάθεια. Με την ευκαιρία να ευχαριστήσω τον μεγάλο χορηγό μας τον ΟΠΑΠ, για την στήριξη που μας προσφέρει όλα αυτά τα χρόνια», δήλωσε στο Πρακτορείο Sport ο Θανάσης Κωνσταντινίδης.



Ο Θανάσης Κωνσταντινίδης, ο οποίος ασχολείται με τον αθλητισμό μόλις την τελευταία εξαετία, φαινόταν εδώ και καιρό έτοιμος για μεγάλες επιδόσεις. Παρά το πρόβλημα που αντιμετώπισε με τη μέση του τις τελευταίες εβδομάδες, κατάφερε να ρίξει τη σφαίρα πιο μακριά από τον καθένα: στα 10 μέτρα και 39 εκατοστά, επίδοση που του χάρισε με τον πλέον εμφατικό τρόπο το χρυσό μετάλλιο και τον έκανε κάτοχο ενός φοβερού παγκοσμίου ρεκόρ.

Από τη συλλογή του Δημήτρη Ζησίδη έλειπε το Παροαλυμπιακό μετάλλιο, το οποίο ήρθε εν τέλει εδώ στο Ρίο. Στην τρίτη προσπάθεια του πρώτου σετ βολών έριξε την σφαίρα στα 9 μέτρα 24 εκατοστά, επίδοση που ήταν αρκετή για να του χαρίσει το χάλκινο μετάλλιο του αγωνίσματος. Οι υπόλοιπες έγκυρες βολές του Ζησίδη μετρήθηκαν 8.66, 8.80 και 7.67μ. ενώ είχε και δύο άκυρες στο δεύτερο σετ.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης