Επιχείρηση ωραιοποίησης της πραγματικότητας από Τσίπρα υπό την πίεση της κοινωνίας και του κόμματος

Επιχείρηση ωραιοποίησης της πραγματικότητας από Τσίπρα υπό την πίεση της κοινωνίας και του κόμματος

Παρά τον «πάγο» από τις Βρυξέλλες για την «καθαρή έξοδο» επιμένει να μιλά για «ανοιχτό ορίζοντα μιας άλλης εποχής»  και να αποδίδει τις αντιδράσεις στην «εγχώρια προπαγάνδα»

Επιχείρηση ωραιοποίησης της πραγματικότητας από Τσίπρα υπό την πίεση της κοινωνίας και του κόμματος
Τις κοινωνικές και εσωκομματικές αντιδράσεις, που προκαλούν οι πλειστηριασμοί
, αλλά και οι κυβερνητικοί χειρισμοί για τη
ΔΕΗ, προσπαθεί να περιορίσει ή και να υποβαθμίσει το Μέγαρο Μαξίμου, επιμένοντας σε μία επιχείρηση ωραιοποίησης της πραγματικότητας από τον ίδιο τον πρωθυπουργό
Αλέξη Τσίπρα
Κλείσιμο
. Σε μία εμφανώς αγωνιώδη προσπάθεια να διατηρήσει το αριστερό success story ο κ. Τσίπρας υποστήριξε το βράδυ της Τετάρτης από την Κέρκυρα ότι τα πράγματα πηγαίνουν καλύτερα για τη χώρα και την οικονομία και γι’ αυτό «υπάρχει μια ασύδοτη, ασύστολη, και κατά τη γνώμη μου ανιστόρητη και ασυγχώρητη εγχώρια προπαγάνδα», που τα παρουσιάζει χειρότερα.

Παρακάμπτοντας το γεγονός ότι και οι ίδιες οι Βρυξέλλες διαμηνύουν ότι δεν πρόκειται να υπάρξει «καθαρή έξοδος» από τα μνημόνια και ότι θα εφαρμοστούν όλα τα επώδυνα μέτρα που έχουν συμφωνηθεί, ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε στην ομιλία του στο περιφερειακό αναπτυξιακό συνέδριο ότι «η πατρίδα μας, μετά από εφτά χρόνια δύσκολα, γκρίζα, επώδυνα, μπήκε επιτέλους στην τελική ευθεία προς την απελευθέρωσή της από το ζυγό ασφυξίας και επιτροπείας».

Πρόσθεσε δε ανερυθρίαστα ότι «μπορούμε σήμερα να μιλάμε ότι είναι ανοιχτός ο ορίζοντα μιας άλλης εποχής».

Ο κ. Τσίπρας επέμεινε ότι «καμία λαϊκή κατοικία δεν πρόκειται να εκπλειστηριαστεί, καμιά υπερχρεωμένη οικογένεια δεν κινδυνεύει να χάσει το σπίτι της» και μίλησε για την ύπαρξη μιας λαϊκίστικης και ψευδούς 100% προπαγάνδας τις τελευταίες μέρες πάνω στο θέμα των πλειστηριασμών.

«Τους έπιασε ο πόνος, ξαφνικά, για το σπίτι του φτωχού βιοπαλαιστή. Να υπενθυμίσω, λοιπόν, τόσο στους ευαίσθητους ολιγάρχες, όσο και στους πολιτικούς τους ακολούθους, ότι με βάση το ισχύον νομικό πλαίσιο, προστατεύεται πλήρως η πρώτη κατοικία των υπερχρεωμένων λαϊκών νοικοκυριών για οφειλές μέχρι 200.000 ευρώ και για αξίες ακινήτου μέχρι 280.000 ευρώ. Από αυτή τη ρύθμιση καλύπτεται κάτι παραπάνω από το 70% του συνόλου των ακινήτων πρώτης κατοικίας ενώ την ίδια στιγμή δίνεται και η δυνατότητα ρύθμισης των σχετικών οφειλών. Επίσης, για τους εμπόρους έχει ήδη νομοθετηθεί και υλοποιείται στην πράξη ο εξωδικαστικός συμβιβασμός για επιχειρήσεις με οφειλές άνω των 20.000 ευρώ» είπε μεταξύ άλλων και τόνισε ότι «αυτοί που κινδυνεύουν είναι οι μεγάλοι μπαταχτσήδες, που προτίμησαν τους φορολογικούς παραδείσους, από την «κόλαση» της αποπληρωμής τους.

Δεν έχουμε σκοπό να προστατέψουμε αυτούς που έβγαλαν λεφτά στην εποχή του χρηματιστηρίου, ούτε αυτούς που έβγαλαν τα λεφτά στο εξωτερικό και χρεοκόπησαν».

Αλλά και για τη ΔΕΗ είπε ότι «σε αντίθεση με τους σχεδιασμούς της προηγούμενης κυβέρνησης για τη «μικρή ΔΕΗ», η παραγωγική βάση της μένει ανέπαφη, με μοναδική εξαίρεση ένα τμήμα των λιγνιτικών μονάδων, στο οποίο, έτσι κι αλλιώς, θα πρέπει σταδιακά να υπάρξει αποεπένδυση, στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδίου της Επιχείρησης για στροφή προς τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας».

Πέρα από τη συμμετοχή ακόμη και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στις κινητοποιήσεις για τη ΔΕΗ όμως, αλλά και τις δηλώσεις βουλευτών για τους πλειστηριασμούς, οι πρωθυπουργικές διαβεβαιώσεις αμφισβητούνται συντονισμένα από στελέχη του κυβερνώντος κόμματος.

ΟΙ «53+», που αποτελούν τη βασική εσωκομματική αντιπολίτευση θα πραγματοποιήσουν πανελλαδική σύσκεψη με κυρίως θέματα την πορεία της οικονομίας, τη ΔΕΗ, τους πλειστηριασμούς, αλλά και την υπόθεση Καμμένου-Σαουδικής Αραβίας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης