Περιοδεία Τσίπρα στα έργα του Μετρό: Θυμήθηκα ότι είμαι μηχανικός

Περιοδεία Τσίπρα στα έργα του Μετρό: Θυμήθηκα ότι είμαι μηχανικός

Υποστήριξε ότι το έργο ξαναμπήκε στις ράγες και δήλωσε αισιόδοξος ότι θα ολοκληρωθεί χωρίς να εκφράσει εκτίμηση για το πότε θα συμβεί αυτό - Τον υποδέχθηκε με πανό ένας πολύτεκνος

Περιοδεία Τσίπρα στα έργα του Μετρό: Θυμήθηκα ότι είμαι μηχανικός
Το μετρό Θεσαλονίκης ξαναμπήκε στις ράγες, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας
, μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του στον σταθμό του υπό κατασκευή μετρό, στη Νέα Ελβετία της Θεσσαλονίκης, επισημαίνοντας πως πρόκειται για ένα έργο πνοής για τους Θεσσαλονικείς, που θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής τους.

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε, επίσης, την αισιοδοξία ότι το έργο αυτό, που αποτελεί επίσης ένα σημαντικό αναπτυξιακό μήνυμα για τη Θεσσαλονίκη, τη Βόρεια Ελλάδα αλλά και τη χώρα θα ολοκληρωθεί στα χρονοδιαγράμματα που έχουν καθοριστεί.

Κλείσιμο
Ο Αλέξης Τσίπρας μπήκε, μάλιστα, σε ειδικό βαγονάκι για να συναντήσει τον μετροπόντικα και να δει πώς δουλεύει.










Ολόκληρη η δήλωση του πρωθυπουργού έχει ως εξής:

«Είχα την ευκαιρία να επισκεφθώ σήμερα ένα έργο που έχει γίνει το σύγχρονο γεφύρι της Άρτας, αλλά για τη Θεσσαλονίκη. Εδώ και πέντε χρόνια σταματημένο, με μια πόλη να ταλαιπωρείται, χωρίς να υπάρχει κάποια προοπτική. Ένα έργο που ξεκίνησε το '06 και θα έπρεπε να έχει παραδοθεί εδώ και αρκετό καιρό. Κι όμως το έργο αυτό ξεκόλλησε, δεν χρειάστηκε να βάλουμε στα θεμέλια τη γυναίκα του πρωτομάστορα. Χρειάστηκε όμως να κάνουμε σκληρές διαπραγματεύσεις με τους εργολάβους, που ωφέλησαν το ελληνικό Δημόσιο εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.

Βρέθηκε λύση για τα αρχαία της Εγνατίας, λύση που θα δώσει προστιθέμενη αξία στο ίδιο έργο καθώς θα έχουμε έναν σταθμό που θα είναι ένας επισκέψιμος αρχαιολογικός χώρος αλλά και ένας εξαιρετικά σύγχρονος σταθμός μετρό. Από τον Μάρτιο που μας πέρασε, 28 Μαρτίου που ξεκίνησαν τα έργα, έχουν φτιαχτεί περίπου 750 μέτρα. Απομένουν περίπου 1.100-1.200 μέτρα σήραγγας, που μέχρι τέλος του χρόνου θα έχουν διανοιχτεί. Το οποίο σημαίνει ότι ένα έργο πνοής για του πολίτες της Θεσσαλονίκης, που θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής τους έχει ξαναμπεί σε ράγες κι αυτό είναι ένα σημαντικό αναπτυξιακό μήνυμα για τη Θεσσαλονίκη, τη Βόρεια Ελλάδα και τη χώρα, που το έχουμε πολύ ανάγκη μετά από πέντε χρόνια καταστροφικής κρίσης. θέλω να πω ότι μετά απ' αυτή την επίσκεψη, που είχα την ευκαιρία να δω ιδίοις όμασι τις εργασίες και να αισθανθώ κι εγώ λίγο ως μηχανικός -που το είχα ξεχάσει- φεύγω εξαιρετικά αισιόδοξος».

Ελλάδα-Ρωσία μπορούν να έχουν ένα κοινό μέλλον
Στη συνέχεια ο Αλέξης Τσίπρας είχε συνάντηση με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό της Ρωσίας Αρκάντι Ντβορκόβιτς με τον Έλληνα πρωθυπουργό να τονίζει ότι η σημαντική εμπορική και επιχειρηματική παρουσία της Ρωσίας στην 81η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης σηματοδοτεί το αυξημένο επίπεδο συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες.

Ελλάδα και Ρωσία έχουν κοινές παραδόσεις, συνεργάζονται με αλληλοκατανόηση και μπορούν να έχουν κι ένα σημαντικό μέλλον, είπε ο κ. Τσίπρας και καλωσόρισε τον κ. Ντβορκόβιτς στην 81η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, στην οποία τιμώμενη χώρα είναι η Ρωσία. Ακολούθως ευχήθηκε να στεφθεί με επιτυχία η παρουσία της Ρωσίας στη διοργάνωση.

Οι επαφές ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Ρωσία εντάθηκαν τους τελευταίους μήνες και η συνάντηση του κ. Πούτιν με τον κ. Τσίπρα έδωσε ώθηση για ανάπτυξη της συνεργασίας σε πολλούς τομείς, είπε, από την πλευρά του, ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ρωσίας, Αρκάντι Ντβορκόβιτς.

Ο κ. Ντβορκόβιτς μετέφερε επίσης στον κ. Τσίπρα τους χαιρετισμούς του Ρώσου προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν και του πρωθυπουργού της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ.







Τον περίμεναν με πανό εργαζόμενοι της ΕΥΑΘ
Την ώρα της επίσκεψης του Αλέξη Τσίπρα στα περίπτερα της ΔΕΘ εργαζόμενοι στην ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ που βρέθηκαν της εταιρείας ύδρευσης Θεσσαλονίκης σήκωσαν πανό στο οποίο έγραφαν «το νερό δεν είναι εμπόρευμα , όχι στην ιδιωτικοποίηση του νέρου».



Παράλληλα κατά τη διάρκεια των ομιλιών Τσίπρα-Ντορκόβιτ στα εγκαίνια του περιπτέρου της Ρωσίας, της τιμώμενης χώρας στη φετινή έκθεση σημειώθηκε ένα μικροεπεισόδιο όταν ένας άγνωστος άνδρες πλησίασε προς το βήμα και ρωτούσε επίμονα τον πρωθυπουργό γιατί δεν συνεργάστηκε με τον Αντώνη Σαμαρά. Ο άγνωστος άνδρας απομακρύνθηκε γρήγορα από τους άνδρες της Ασφάλειας με το Αλέξη Τσίπρα να σχολιάζει χαριτολογώντας πως στη συνέχεια θα εξηγήσει στον κύριο γιατί δεν συνεργάστηκε με τον Αντώνη Σαμαρά.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης