Σφοδρή επίθεση εναντίον του υπουργού Παιδείας,
Νίκου Φίλη, τον οποίο κατονομάζει ως «οδοστρωτήρα της Παιδείας», εξαπέλυσε με ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία, τονίζοντας πως «δεν νοιάζεται για τίποτε άλλο, παρά μόνο να ικανοποιήσει την εκλογική πελατεία του κόμματός του».
Ταυτόχρονα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καυτηριάζει τη στάση του υπουργού απέναντι στους καταληψίες του πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, τονίζοντας πως «αντί να στηλιτεύσει τα όσα διέπραξαν οι αντιεξουσιαστές στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, προσπαθεί να τους καλύψει».
Αναλυτικά η ανακοίνωση της
Νέας Δημοκρατίας:
«Ο κ. Φίλης επιβεβαιώνει, άλλη μια φορά, τις χειρότερες διακρίσεις του και διεκδικεί επάξια ρόλο οδοστρωτήρα στο χώρο της Παιδείας.
Αντί να εργαστεί για να αναβαθμιστούν τα δημόσια σχολεία, προσπαθεί να διαλύσει και τα ιδιωτικά. Δεν νοιάζεται για τίποτε άλλο, παρά μόνο να ικανοποιήσει την εκλογική πελατεία του κόμματός του. Απεχθάνεται την ιδιωτική πρωτοβουλία και επιζητά την ισοπέδωση προς τα κάτω.