Την σύσταση συμβουλίου προσφυγικής και μεταναστευτικής πολιτικής αποφάσισε η κυβέρνηση

Την σύσταση συμβουλίου προσφυγικής και μεταναστευτικής πολιτικής αποφάσισε η κυβέρνηση

Το νέο όργανο θα χει πρόεδρο τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και θα επιβλέπει την εφαρμογή τη συμφωνίας που υπογράφηκε χθες στις Βρυξέλλες

Την σύσταση συμβουλίου προσφυγικής και μεταναστευτικής πολιτικής αποφάσισε η κυβέρνηση
Μετά την χθεσινή συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για το μεταναστευτικό, έγινε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου σύσκεψη και αποφασίστηκε η σύσταση κυβερνητικού συμβουλίου προσφυγικής και μεταναστευτικής πολιτικής.

Αυτό το συμβούλιο θα εφαρμόσει την συμφωνία και ετοίμασε σήμερα το σχέδιο εφαρμογής της συμφωνίας. Η ελληνική πλευρά θα παρουσιάσει σήμερα το δικό της σχέδιο εφαρμογής και θα ζητήσει τη συνδρομή της Επιτροπής και των κρατών-μελών για την άμεση και απρόσκοπτη υλοποίηση της συμφωνίας. Το σχέδιο θα παρουσιαστεί απόψε σε τηλεδιάσκεψη υψηλών υπηρεσιακών παραγόντων μεταξύ των κρατών μελών.

Αντικείμενο της σημερινής σύσκεψης, σύμφωνα με σχετικό δελτίο τύπου, ήταν η άμεση εφαρμογή της συμφωνίας, ενώ εξετάστηκαν όλες οι παράμετροι για τη διοικητική και επιχειρησιακή προετοιμασία.

Κλείσιμο
Στη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό συμμετείχαν ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Δημήτρης Βίτσας, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Νίκος Ξυδάκης, η υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, ο γ.γ. του πρωθυπουργού Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο γ.γ. του υπουργείου Εθνικής 'Αμυνας Γιάννη Ταφύλλης, ο διευθυντής του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού Βαγγέλης Καλπαδάκης και ο εκπρόσωπος τύπου του Συντονιστικού Οργάνου για το Προσφυγικό Γιώργος Κυρίτσης.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης