Τσίπρας: Η Ελλάδα κινδυνεύει να γίνει «μαύρο κουτί» μεταναστών

Τσίπρας: Η Ελλάδα κινδυνεύει να γίνει «μαύρο κουτί» μεταναστών

Μας κατηγορούν για τα σύνορα, αλλά τι θέλουν να μαζεύουμε πτώματα, αναρωτιέται ο πρωθυπουργός στους Financial Times, λίγο πριν την μίνι Σύνοδο Κορυφής για το μεταναστευτικό στις Βρυξέλλες

Τσίπρας: Η Ελλάδα κινδυνεύει να γίνει «μαύρο κουτί» μεταναστών
Μας κατηγορούν ότι δεν φυλάσσουμε σωστά τα σύνορά μας, αλλά δεν μας λένε τι περιμένουν από εμάς, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στους Financial Times, λίγες ώρες πριν από την νέα μίνι Σύνοδο Κορυφής που διεξάγεται σήμερα στις Βρυξέλλες. 

«Η Ελλάδα κατηγορείται ότι δεν μπορεί να προστατεύσει τα σύνορα της Ευρώπης αλλά αυτοί [οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες] δεν μας λένε τι περιμένουν από εμάς», είπε ο πρωθυπουργός και συνέχισε: «Οφείλουμε να σώζουμε ανθρώπους που κινδυνεύουν να χάσουν τη ζωή τους [διασχίζοντας το Αιγαίο]. Αν θέλουν να κουβαλάμε τα πτώματά τους, πρέπει να μας το πουν».

Ο κύριος Τσίπρας επέμεινε ότι οι χώρες που βάζουν περιορισμούς στην διακίνηση των ανθρώπων και κλείνουν τα σύνορά τους δεν κάνουν το σωστό: «Σλοβενία, Κροατία, ΠΓΔΜ πήραν την απόφαση να φιλτράρουν τους ανθρώπους με την εθνικότητα, για παράδειγμα δεν δέχονται αυτούς από τη Βόρεια Αφρική και το Ιραν. Αυτό δεν είναι σωστό». Παράλληλα, επισήμανε τον κίνδυνο «η Ελλάδα να γίνει "μαύρο κουτί" [για πρόσφυγες] αν αυτές οι ροές δεν μειωθούν».
Κλείσιμο

«Κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα χωρίς εκπτώσεις στις αξίες μας», δηλώνει ο Αλέξης Τσίπρας και καταλήγει: «Είναι σημαντικό να συμπεριφέρεσαι ανθρώπινα».

Το δημοσίευμα στους Financial Times


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης