«Θύελλα» από τη δήλωση Βαρουφάκη στην Telegraph για παράλληλο νόμισμα

«Θύελλα» από τη δήλωση Βαρουφάκη στην Telegraph για παράλληλο νόμισμα

Ο ίδιος, λίγο μετά, έκανε νέα δήλωση προς την ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση

«Θύελλα» από τη δήλωση Βαρουφάκη στην Telegraph για παράλληλο νόμισμα
Παράλληλο νόμισμα προανήγγειλε με δηλώσεις του στην Telegraph ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης. Γράφει η εφημερίδα: «Ανώτατοι αξιωματούχοι του κυβερνώντος κόμματος στην Ελλάδα δήλωσαν στην Telegraph ότι σκέφτονται δραστικά μέτρα για να τονώσουν τη ρευστότητα και το τραπεζικό σύστημα, αν η ΕΚΤ αρνηθεί να δώσει ανάσα στη χώρα».

Και στη συνέχεια φιλοξενεί δήλωση του έλληνα υπουργού Οικονομικών: «Αν χρειαστεί θα έχουμε παράλληλη ρευστότητα και IOU τύπου Καλιφόρνιας σε ηλεκτρονική μορφή. Θα έπρεπε να το είχαμε κάνει πριν μία εβδομάδα» δήλωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης στην εφημερίδα.

Όπως εξηγεί η βρετανική εφημερίδα, η Καλιφόρνια το 2008 εξέδωσε προσωρινά κουπόνια για να πληρώσει εργολάβους όταν πάγωσε η ρευστότητα μετά την κρίση της Lehman Brothers. Ο κ. Βαρουφάκης επιμένει ότι αυτό το μέτρο δεν αποτελεί πρελούδιο για Grexit αλλά μια νομική ενέργεια εντός της απαραβίατης ιερότητας της νομισματικής ένωσης.

Κλείσιμο
Πηγές του υπουργείου Οικονομικών αναφέρουν ότι ήταν μία θεωρητική κουβέντα σε ανύποπτο χρόνο αν δεν υπήρχε συμφωνία. Ο ίδιος ο υπουργός έγραψε λίγο μετά το σάλο που ξέσπασε στο Twitter: Η θέση της Ελλάδας στο ευρώ είναι αδιαπραγμάτευτη. Η ρευστότητα θα επιστρέψει με την συμφωνία. Η Ευρώπη δεν θα αφεθεί σε παράλληλα νομίσματα.

Σε δήλωσή του στο MEGA ο κ. Λαφαζάνης είπε: «Η κυβέρνηση δεν έχει επεξεργαστεί παράλληλο νόμισμα, δεν είναι στις προθέσεις της».





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης