Χαϊκάλης: Θετικός σε προσωρινή «έξοδο» από τη συνθήκη Σένγκεν

Χαϊκάλης: Θετικός σε προσωρινή «έξοδο» από τη συνθήκη Σένγκεν

«Ίσα να φύγουν (οι ξένοι) και μετά θα ξαναμπούμε στη Συνθήκη» ανέφερε ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων

Χαϊκάλης: Θετικός σε προσωρινή «έξοδο» από τη συνθήκη Σένγκεν
Με θετικό μάτι βλέπει ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Παύλος Χαϊκάλης το ενδεχόμενο προσωρινής εξόδου της Ελλάδας από τη Συνθήκη Σένγκεν ως ένα μέτρο αντιμετώπισης του προβλήματος με τους παράνομους μετανάστες.

Σύμφωνα με τον κ. Χαϊκάλη το μέτρο θα μπορούσε να εφαρμοστεί «για ένα πολύ μικρό διάστημα, λοιπόν. Ίσα να φύγουν (οι ξένοι) και μετά θα ξαναμπούμε στη Συνθήκη».

«Αν υπάρχει κάποια άλλη λύση την οποία μπορεί κάποιος να προτείνει ότι ξαφνικά οι ξένοι έχουν εγκλωβιστεί σε ένα επίπεδο "ναι, ξέρουμε, καταλαβαίνουμε, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα", για να μη γίνει ελκυστικός προορισμός η χώρα μας, να το δούμε» συμπλήρωσε μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό BHMAFM. 

Κλείσιμο
Επικαλέστηκε, μάλιστα, τον Μέγα Αλέξανδρο για να κοπεί ο «γόρδιος δεσμός» από τους περιορισμούς που επιβάλει η Συνθήκη του Δουβλίνου. «Λέτε ότι έτσι οι Έλληνες θα δημιουργήσουν προβλήματα, το καταλαβαίνω. Όταν βλέπεις το διάλογο, όμως, και ξαφνικά τη Συνθήκη του Δουβλίνου που δεν εφαρμόζεται και δεν γίνεται κάτι για να λυθεί το πρόβλημα της Ελλάδας, πρέπει να πάμε στο γόρδιο δεσμό, όπως έκανε και ο Μέγας Αλέξανδρος» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι πρώτος σε έξοδο από τη Συνθήκη Σένγκεν είχε αναφερθεί ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Πανούσης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης