ΣΥΡΙΖΑ: Επικοινωνιακό τρικ το πόρισμα για τα «σταγονίδια» της ΧΑ στην Αστυνομία

ΣΥΡΙΖΑ: Επικοινωνιακό τρικ το πόρισμα για τα «σταγονίδια» της ΧΑ στην Αστυνομία

Κουμουνδούρου: «Το πόρισμα με επικοινωνιακά τρικ επιχειρεί να ικανοποιήσει το κοινό περί δικαίου αίσθημα και παράλληλα να καλύψει τους ηθικούς αυτουργούς αυτών των πράξεων»

Πρόεδρος ΤΕΔΚΑ: «Πολιτικάντης και γυρολόγος ο Τατούλης»
ΣΥΡΙΖΑ: Επικοινωνιακό τρικ το πόρισμα για τα «σταγονίδια» της ΧΑ στην Αστυνομία
Δυσπιστία εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το πόρισμα της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. για τα «σταγονίδια» της Χρυσής Αυγής στους κόλπους της Αστυνομίας.

Με ανακοίνωσή της, η Κουμουνδούρου ασκεί σκληρή κριτική στην ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και της ΕΛ.ΑΣ., κάνοντας λόγο για «επικοινωνιακή διαχείριση» του ζητήματος.

Κλείσιμο
Ταυτόχρονα, υπογραμμίζει ότι ο ρόλος της ηγεσίας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και της ΕΛ.ΑΣ. «δεν είναι να κάνουν δημοσιογραφική καταγραφή, ούτε να γράφουν εκθέσεις ιδεών για εγκλήματα που έχουν διαπραχθεί, αποποιούμενες εντέχνως τις ευθύνες τους».

Σύμφωνα με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η δημοσιοποίηση του πορίσματος επιβεβαιώνει την «επικοινωνιακή διαχείριση», καθώς αυτό που κάνει, είναι:

- να παραδέχεται τα αδικήματα και την εμπλοκή αστυνομικών, για τα οποία, όταν η κοινωνία φώναζε, η κυβέρνηση κώφευε, διέψευδε και απειλούσε με μηνύσεις,

- να παραθέτει στατιστικά στοιχεία και διαπιστώσεις,

- να τονίζει την αναγκαιότητα αποκατάστασης της εμπιστοσύνης μεταξύ πολιτών και αστυνομίας,

- να προτείνει αλλαγές στη λειτουργία των υπηρεσιών.

«Το πόρισμα με επικοινωνιακά τρικ επιχειρεί να ικανοποιήσει το κοινό περί δικαίου αίσθημα και παράλληλα να καλύψει τους ηθικούς αυτουργούς αυτών των πράξεων» υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας την ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και της ΕΛ.ΑΣ. ότι «με την ανοχή που έδειχνε στη δράση των νεοναζιστικών ομάδων, συγκάλυπτε και ενθάρρυνε τις ενέργειές τους».

Το πόρισμα, καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ, «δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικό, αφού η λειτουργία της ΕΛ.ΑΣ. και των υπηρεσιών δεν είναι ανεξάρτητη της πολιτικής βούλησης της εκάστοτε κυβέρνησης και του αρμόδιου υπουργού».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης