Στο Λευκό Οίκο ο Αντώνης Σαμαράς

Στο Λευκό Οίκο ο Αντώνης Σαμαράς

Οικονομία και τα γεωστρατηγικά ζητήματα στην «ατζέντα» της συνάντησης με τον Μπαράκ Ομπάμα
 –  Οι ΗΠΑ στηρίζουν τις προσπάθειες της Ελλάδας να αναμορφώσει την οικονομία της, αναφέρεται στην ανακοίνωση του Λευκού Οίκου

Στο Λευκό Οίκο ο Αντώνης Σαμαράς
Στις Ηνωμένες Πολιτείες μεταβαίνει στις αρχές Αυγούστου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος θα γίνει δεκτός από τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα στον Λευκό Οίκο στις 8 Αυγούστου. Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη του κ. Σαμαρά στην Ουάσιγκτον από την ώρα, που ανέλαβε την πρωθυπουργία.

Η πολυπόθητη πρόσκληση από τον κ. Ομπάμα ήλθε μετά από πολύμηνες διπλωματικές επαφές και συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών. Η επίσκεψη του κ. Σαμαρά γίνεται σε μία εξαιρετικά κρίσιμη εσωτερική και διεθνή συγκυρία, με τα σύννεφα των αμφιβολιών για την επιτυχία του ελληνικού προγράμματος να πυκνώνουν και πάλι πάνω από τη χώρα μας και ασφαλώς η συνάντηση στην Ουάσιγκτον αποτελεί ένα σαφές μήνυμα ότι η διεθνής κοινότητα επιθυμεί να στηρίξει την προσπάθεια της Αθήνας.

Στη συνάντηση Ομπάμα – Σαμαρά αναμένεται να συζητηθούν όλα τα καυτά θέματα, που αφορούν στην οικονομία και τα γεωστρατηγικά ζητήματα της ευρύτερης περιοχής, καθώς και όλη η «βεντάλια» των διμερών σχέσεων, με δεδομένη την πρόθεση των δύο κυβερνήσεων για σύσφιξη της συνεργασίας, σε όλα τα επίπεδα. Δείτε στο newmoney.gr
την οικονομική «ατζέντα» της επίσκεψης του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ.

Κλείσιμο
Η επίσημη ανακοίνωση από την προεδρία των ΗΠΑ

Ο Λευκός Οίκος εξέδωσε ανακοίνωση για την επικείμενη συνάντηση του Μπαράκ Ομπάμα με τον Έλληνα πρωθυπουργό:

«Την Πέμπτη, 8η Αυγούστου [2013], ο Πρόεδρος Ομπάμα θα καλωσορίσει τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά της Ελληνικής Δημοκρατίας στο Λευκό Οίκο.

»Η επίσκεψη θα υπογραμμίσει την ισχύ της σχέσης ΗΠΑ-Ελλάδας (σήμερα τις δύο χώρες συνδέουν διαρκείς δεσμοί συγγένειας, κοινά συμφέροντα, και η συμμαχία του NATO) και θα υπογραμμίσει τη συνεχιζόμενη υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών στις προσπάθειες της Ελλάδας να αναμορφώσει την οικονομία της και να προωθήσει την επιστροφή της στην ευημερία.

»Ο Πρόεδρος αναμένει να συζητήσει με τον Πρωθυπουργό ένα ευρύ φάσμα (θεμάτων) αμοιβαίου ενδιαφέροντος και προκλήσεων, περιλαμβανομένων της αμυντικής συνεργασίας ΗΠΑ-Ελλάδας, της Διατλαντικής Εμπορικής και Επενδυτικής Εταιρικής Σχέσης, της περιφερειακής συνεργασίας, των κοινών προσπαθειών καταπολέμησης της τρομοκρατίας, των προοπτικών διευθέτησης στην Κύπρο, των εξελίξεων στη Βόρεια Αφρική, και της Συρίας».

Διαβάστε περισσότερα εδω: http://www.newmoney.gr/article/17389/i-oikonomiki-atzenta-tis-episkepsis-toy-prothypoyrgoy-ant-samara-stis-ipa


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης