Βατόπουλος: Ρεαλιστικό σενάριο το «τέλος» της πανδημίας λόγω της μετάλλαξης Omicron

Βατόπουλος: Ρεαλιστικό σενάριο το «τέλος» της πανδημίας λόγω της μετάλλαξης Omicron

Τα αυξημένα κρούσματα θα οδηγήσουν στην ταχύτερη ανάπτυξη ανοσίας έναντι του ιού εξήγησε ο καθηγητής Μικροβιολογίας - «Έχουμε όπλα τον εμβολιασμό και τα φαρμακευτικά μέσα» σημείωσε

vatopoulos-kathigitis-korwnoios
Μεγάλη προσοχή στις οικογενειακές συγκεντρώσεις συνέστησε μιλώντας στο μεσημαριανό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ ο καθηγητής Μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

Όπως είπε, όσοι συγκεντρωθούν στο ρεβεγιόν να έχουν κάνει και τις τρεις δόσεις, ράπιντ/σελφ τεστ ανήμερα ή την Παρανομή και αφού θα έχει καλό καιρό να αερίζεται ο χώρος. «Οι υπερήλικες με χρόνιο πρόβλημα καλό θα ήταν να μην παραβρεθούν», πρόσθεσε.

Πρόκειται για έναν μαραθώνιο για την κοινωνία καθώς είναι ο τρίτος χρόνος. «Η πανδημία είναι εδώ και τα όπλα μας είναι ο εμβολιασμός και τα φαρμακευτικά μέσα».

Εκτίμησε ότι θα πρέπει να τελειωνει αυτή η ιστορία φέτος. Μάλιστα χαρακτήρισε ρεαλιστικό σενάριο η Όμικρον να σηματοδοτήσει το τέλος της πανδημίας. Όπως εξήγησε θα έχουμε πάρα πολλά κρούσματα και άρα θα αυξηθεί η ανοσία, το θέμα είναι να μην οδηγήσουν σε πάρα πολλούς θανάτους. «Μπορούμε να ελπίζουμε ότι θα τελειώσει αλλά δεν πρέπει να χαλαρώσουμε», τόνισε.


Κλείσιμο

Για τα μέτρα που ανακοινώθηκαν, είπε ότι είναι σωστά αλλά εξαρτάται από την αποδοχή και πώς θα εφαρμοστούν. «Είναι ρεαλιστικά, θα τα αποδεκτεί ο κόσμος και θα προχωρήσουμε».

Σχολίασε ακόμα ότι είναι μια μεγάλη συζήτηση το αν θα έπρεπε να παρθούν τα μέτρα νωρίτερα καθώς όπως επισήμανε είναι ανάμεσα στο τι είναι αποδεκτό στην κοινωνία και στο τι είναι σωστό υγειονομικά. Δεν τιθέται κατά τη γνώμη του θέμα για μεταφορά πριν ή μετά. Ο καθηγητής εστίασε στην πιστή τήρηση των μέτρων από τους πολίτες.

Για τα σχολεία  παρέπεμψε στην συνεδρίαση των ειδικών την επόμενη εβδομάδα.

Ειδήσεις σήμερα:

Μάσκες, αποστάσεις και αποφυγή συναντήσεων με πιθανούς φορείς ζητά το υπουργείο Υγείας

Έξι νέα μέτρα στήριξης των εργαζομένων, ποιοι δικαιούνται το επίδομα των 534 ευρώ τον Ιανουάριο

Από το «reunion» για τα Φιλαράκια στα βραβεία και τις τραγωδίες: Τα γεγονότα που σημάδεψαν τη show business το 2021
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ