Καταγγελία από τη συνήγορο Ρούπα - Μαζιώτη: Μου έψαξαν μέχρι και το σουτιέν

Καταγγελία από τη συνήγορο Ρούπα - Μαζιώτη: Μου έψαξαν μέχρι και το σουτιέν

Η συνήγορος των Ρούπα, Μαζιώτη, Μαριζάνα Κίκιρη μιλώντας στο protothema.gr  έκανε λόγο για πρωτοφανείς μεθόδους που εφάρμοσαν οι Αρχές κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στο Τζάνειο Νοσοκομείο για να δει τους δυο κρατούμενους και εντολείς της

Καταγγελία από τη συνήγορο Ρούπα - Μαζιώτη: Μου έψαξαν μέχρι και το σουτιέν
Η κυρία Κίκιρη καταγγέλλει ότι υπεβλήθη σε εξονυχιστική σωματική έρευνα, πράγμα που δεν συνηθίζεται για τους συνηγόρους υπεράσπισης. Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει, οι αστυνομικοί την ανάγκασαν μέχρι και να σηκώσει την μπλούζα της, ψάχνοντας ακόμα και τον στηθόδεσμό της.

Η συνήγορος των Ρούπα, Μαζιώτη, Μαριζάνα Κίκιρη


Κλείσιμο
 
Συγκεκριμένα, αναφέρει: «Στο επισκεπτήριό μου στο Τζάνειο νοσοκομείο, εκεί όπου νοσηλεύονται κρατούμενοι οι εντολείς μου
Νίκος Μαζιωτης
και Πόλα Ρούπα υπέστην εξονυχιστική σωματική έρευνα, πράξη πρωτοφανή κ ατιμωτική για συνήγορο υπεράσπισης. Ως μέλος του μεγαλύτερου δικηγορικού συλλόγου της χώρας και ως μέλος της ένωσης Ελλήνων ποινικολόγων αλλά και ως μαχόμενη δικηγόρος  επί 20 κ πλέον έτη, καταδικάζω και καταγγέλλω αυτήν την απαξιωτική πράξη, που πλήττει την νομική και ηθική υπόσταση του θεσμικού ρόλου του συνηγόρου, συλλειτουργού της Δικαιοσύνης, ο οποίος προστατεύεται». 
 
Επεισοδιακή όμως ήταν και η νοσηλεία των δυο μελών του Επαναστατικού Αγώνα, Νίκου Μαζιώτη και Πολα Ρούπα το βράδυ της Κυριακής στο Τζάνειο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκαν εξαιτίας προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζουν λόγω της 20ημερης απεργία πείνας στην οποία υποβάλλονται.  
 
Οι δυο κρατούμενοι διαμαρτύρονται, επειδή σύμφωνα με τους ισχυρισμούς τους, εμποδίζεται από τις αρχές η επικοινωνία με το παιδί τους και με τους δικηγόρους τους. Δηλώνουν ότι η κατάσταση της υγείας τους έχει επιδεινωθεί και πως η Πόλα Ρούπα βρίσκεται στα πρόθυρα υπογλυκαιμικού σοκ, όμως παρόλα αυτά εμμένουν στα αιτήματα τους και συνεχίζουν την απεργία πείνας.  

Συγκεκριμένα, δηλώνουν:  
 
«Η κατάσταση της υγείας μας έχει επιδεινωθεί και η Ρούπα βρίσκεται στα πρόθυρα υπογλυκαιμικού σοκ με 49 ζάχαρο. Της είπαν να βάλει ορό και  αρνήθηκε. Επειδή παραβιάστηκε η συμφωνία που είχαμε κάνει για αβίαστη επικοινωνία με το παιδί μας καθώς και για επικοινωνία με δικηγόρους από το νοσοκομείο με τον υποδιοικητή της εξωτερικής φρουράς Καράγιαννη, ο οποίος μιλούσε εκ μέρους του εισαγγελέα Σαβαΐδη, αρνούμαστε να παραμείνουμε στο νοσοκομείο κ επιστρέψαμε στην φυλακή. Ο εισαγγελέας Σαβαΐδης ενώ έχει την υποχρέωση ως επόπτης των φυλακών να έρχεται σε επαφή με τους κρατούμενους, έχει αρνηθεί επανειλημμένως να μας απαντήσει ο ίδιος για τα αιτήματα μας δηλώνοντας ότι δεν θα ανοίξει επικοινωνία με κρατούμενους. Καταγγέλλουμε την στάση του αυτή. Εμμένουμε στα αιτήματα μας κ συνεχίζουμε την απεργία πείνας».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης