Χάος παντού από τις απεργίες και τις πορείες - Ένταση στο υπ. Υγείας

Χάος παντού από τις απεργίες και τις πορείες - Ένταση στο υπ. Υγείας

Ξύλο και λιποθυμίες έξω από το κτήριο, εκεί όπου διαδήλωσαν εργαζόμενοι στα νοσοκομεία αλλά και καθαρίστριες - Άκαρπη η συνάντηση με Ξανθό - Η απεργία στα μέσα μεταφοράς προκαλεί κυκλοφοριακό κομφούζιο στους δρόμους 

Χάος παντού από τις απεργίες και τις πορείες - Ένταση στο υπ. Υγείας
Ημέρα του απόλυτου χάους η σημερινή! Απεργίες και πορείες παντού, με τους πολίτες να ταλαιπωρούνται για ακόμη μια φορά στην καθημερινότητά τους. 

Ειδικότερα, η απεργία στα μέσα μεταφοράς προκάλεσε από νωρίς το πρωί κυκλοφοριακό κομφούζιο στους δρόμους της Αθήνας, ενώ πολλοί κεντρικοί δρόμοι παρέμειναν για ώρες κλειστοί λόγω συγκεντρώσεων διαδηλωτών. 

Κλείσιμο
Αποκορύφωμα, η ένταση που επικράτησε σήμερα το μεσημέρι στο υπουργείο Υγείας, εκεί όπου διαδήλωσαν εργαζόμενοι στα νοσοκομεία αλλά και καθαρίστριες.

Οι διαδηλωτές ζήτησαν συνάντηση με τον υπουργό Αντρέα Ξάνθο. Οταν εκείνος αρνήθηκε, προσπάθησαν να εισβάλουν στο υπουργείο, σηκώνοντας τα κατεβασμένα ρολά. Κατά τη διάρκεια της έντασης μία γυναίκα λιποθύμησε, ενώ οι συγκεντρωμένοι δηλώνουν ότι δεν θα υποχωρήσουν. Η γυναίκα που λιποθύμησε καταγγέλλει στο protothema.gr ότι χτυπήθηκε από αστυνομικό στα πόδια, την ώρα που κατά την ίδια, την έσπρωχναν και της φώναζαν: «φύγε». 

Η συνάντηση, μετά την ένταση που προκλήθηκε, πραγματοποιήθηκε, ωστόσο απέβη άκαρπη. Οι διαδηλωτές έδωσαν νέο ραντεβού για την ερχόμενη Πέμπτη. 







Λίγο πριν ξεκινήσει η ένταση ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος είπε στους συγκεντρωμένους: «Δεν θέλουν να μας δουν. Ο κ. Ξανθός πρέπει να αντιληφθεί ότι αυτός είναι υπουργός και όχι ο κ. Πολάκης. Πρέπει εδώ και τώρα να επιβάλουμε να έρθει αντιπροσωπεία των καθαριστριών. Αλήθεια ο κ. Τσίπρας ξημεροβραδιαζόταν με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με τις καθαρίστριες και εδώ αρνείται να δει τις πιο υπερήφανες καθαρίστριες των νοσοκομείων».





Κατσαρόλες με φασολάδα και «ματωμένα» ρούχα έξω από το υπ. Υγείας

Από το πρωί η κατάσταση έξω από το υπουργείο Υγείας ήταν εκρηκτική. Από τις 12 το μεσημέρι οι εργολαβικοί εργαζόμενοι στην καθαριότητα κρέμασαν στα κάγκελα «ματωμένα» ρούχα, φώναζαν συνθήματα, ενώ έβαλαν στη φωτιά μέχρι και κατσαρόλες με φασολάδα. 

 
Το γύρο του διαδικτύου κάνει και η εικόνα με τις κουτάλες και τις κατσαρόλες με τη φασολάδα που μαγείρεψαν.





Κυκλοφοριακό κομφούζιο στους δρόμους 


Τώρα, όσον αφορά στην κίνηση, οι δρόμοι της Αθήνας έχουν μετατραπεί σε ατέλειωτες ουρές ακινητοποιημένων ουσιαστικά οχημάτων, με κεντρικές αρτηρίες που οδηγούν στο κέντρο να είναι κυριολεκτικά απροσπέλαστες από το πρωί. 

Αναλυτικά, σύμφωνα με την τροχαία, προβλήματα παρατηρούνται για τους οδηγούς στην κάθοδο της Κηφισού από το ύψος της Αττικής οδού, στην άνοδο της Αλεξάνδρας, στην Κατεχάκη στο ρεύμα προς Μεσογείων, στην κάθοδο της Κηφισίας από το ύψος της συμβολής της με την Κατεχάκη, στην κάθοδο της Βασιλίσσης Σοφίας, στην άνοδο της Βασιλέως Κωνσταντίνου και στην άνοδο της Συγγρού προς το κέντρο της Αθήνας.








Δείτε βίντεο:
Χάος παντού από τις απεργίες και τις πορείες - Ένταση στο Υπουργείο Υγείας


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης