Την ώρα που κορυφωνόταν η συγκέντρωση διαμαρτυρίας των αγροτών με την συμβολική παρέλαση των τρακτέρ μπροστά από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, στα γραφεία της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ στον δεύτερο όροφο του κοινοβουλίου είχαν μείνει… μόνο οι καθαρίστριες. Αναγκαστικά στην Ολομέλεια παρέμεναν λιγότεροι από 4-5 βουλευτές από τους συνολικά 144 καθώς και οι υπουργοί Βαγγέλης Αποστόλου καιΓιώργος Κατρούγκαλος
προκειμένου να μετέχουν στην συζήτηση της επίκαιρης επερώτησης για το αγροτικό που έχει καταθέσει το ΠΑΣΟΚ. Είναι ενδεικτικό πως κατά την ολοκλήρωση της κοινοβουλευτικής συζήτησης, στην ολομέλεια υπήρχαν μόνο δύο βουλευτές.
Οι συγκεκριμένοι έσπευσαν αμέσως μετά να δουν από τα προστατευμένα τζάμια του Μεγάρου την κατάσταση που επικρατεί στην πλατεία Συντάγματος και να σχεδιάσουν τον διάδρομο διαφυγής καθώς γνωρίζουν πως πιθανή συνάντηση με τους αγρότες θα έχει ολέθριες συνέπειες! Πάντως, η συγκέντρωση ολοκληρώθηκε σε ειρηνικό κλίμα παρά τις ατυχέστατες αναφορές του κ. Γιώργου Κατρούγκαλου περι αγροτικών συνεταιρισμών «συνώνυμων της λαμογιάς» που ρίχνουν λάδι στην φωτιά. Ωστόσο, η κατάσταση θυμίζει εποχές «Αγανακτισμένων» όταν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ τότε φυγαδεύονταν ακόμα και μέσα από τον Εθνικό Κήπο για να αποφύγουν την επαφή με τους διαδηλωτές.
Αν μπορούσαμε να ανοίξουμε ένα παράθυρο και να κοιτάξουμε τον κόσμο εκεί γύρω στο 2050, το πιθανότερο είναι ότι δεν θα βλέπαμε έναν πλανήτη αγνώριστο, αλλά έναν κόσμο που θα έχει αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί.
Πώς μπορεί μια επίσκεψη σε ένα μουσείο, ένα πείραμα ή μια πρώτη γνωριμία με την φύση να αλλάξει τον τρόπο που ένα παιδί βλέπει τον κόσμο; Περισσότερα από εννέα χρόνια, το πρόγραμμα «Οι Μικροί Ήρωες Μαθαίνουν» της Stoiximan δίνει σε παιδιά από όλη την Ελλάδα την ευκαιρία να διευρύνουν βιωματικά τους ορίζοντες τους.
Δουλειά, οικογένεια, υποχρεώσεις, μάς κάνουν συχνά να μεταθέτουμε τη φροντίδα του εαυτού μας. Η νέα καμπάνια της Εθνικής Ασφαλιστικής μάς θυμίζει γιατί αξίζει να εστιάσουμε ξανά σε εμάς και την υγεία μας