Ψυχιατρείο Δαφνίου: Απίστευτο περιστατικό με τον Χρυσαυγίτη ψυχίατρο και ψυχικά ασθενή

Ψυχιατρείο Δαφνίου: Απίστευτο περιστατικό με τον Χρυσαυγίτη ψυχίατρο και ψυχικά ασθενή

Στο περιστατικό ενεπλάκη ακόμη και ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης που διέταξε ΕΔΕ- Τι κατήγγειλε συγγενής της ασθενούς για τις συνθήκες νοσηλείας στο ΨΝΑ - Τι απαντά ο ψυχίατρος Παρασχάκης

Ψυχιατρείο Δαφνίου: Απίστευτο περιστατικό με τον Χρυσαυγίτη ψυχίατρο και ψυχικά ασθενή
Στο προσκήνιο βρίσκεται και πάλι ο ψυχίατρος του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής (ΨΝΑ), γνωστός για την υποψηφιότητά του με τη Χρυσή Αυγή αλλά και για τις άδειες οπλοφορίας που έδινε παρανόμως σε βουλευτές και στελέχη του κόμματος χρησιμοποιώντας την ιατρική ιδιότητά του.
 
Μετά την ολοκλήρωση της ποινής – τρίμηνη αργία με στέρηση αποδοχών- που του επέβαλε τον περασμένο Ιανουάριο το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο, ο κ. Παρασχάκης επέστρεψε στο Δαφνί, ωστόσο καταγγελία συγγενούς ασθενούς τον φέρνει και πάλι «αντιμέτωπο» με τους προϊσταμένους του στο νοσοκομείο καθώς μετά την κατάθεσή της ο υπουργός Υγείας, κ. Μάκης Βορίδης ζήτησε την άμεση  διενέργεια ΕΔΕ.
 
Συγκεκριμένα, η αδελφή ψυχικά ασθενούς η οποία διακομίστηκε με εισαγγελική εντολή και εισήχθη για νοσηλεία στην 6η Ψυχιατρική Κλινική του νοσοκομείου, καταγγέλλει τόσο τις απάνθρωπες συνθήκες νοσηλείας στην κλινική όσο και τις ιατρικές υπηρεσίες που παρέχονται στην ασθενή «από έναν ψυχίατρο  υποψήφιο βουλευτή της Χρυσής Αυγής ο οποίος συντάσσεται και ως γιατρός με τις θέσεις της ναζιστικής οργάνωσης περί ευγονισμού και στείρωσης των ΑΜΕΑ, όπως επίσης και με τις θέσεις βουλευτών στο κοινοβούλιο που αποκαλούν τους πρόσφυγες και τους οικονομικούς μετανάστες με το ναζιστικό προσωνύμιο υπάνθρωπους».
 
Μάλιστα, η καταγγέλλουσα αναφέρει ότι η παρουσία του συγκεκριμένου γιατρού στην 6η Κλινική τάραξε και την άρρωστη αδελφή της –σημειωτέον ότι ο χρυσαυγίτης γιατρός μέχρι και την ποινή της τρίμηνης αργίας ήταν διευθυντής της 4ης Κλινικής, πλέον όμως επέστρεψε ως γιατρός της 6ης κλινικής όπου διευθύντρια είναι η κυρία Ευαγγελία Μαραγκουδάκη.
 
«Το αποκορύφωμα της ψυχικών δεινών της Στέλλας η οποία πάσχει από ψυχωσική συνδρομή, είναι όταν ήρθε και εντάχθηκε στο τμήμα ο γνωστός χρυσαυγίτης φασίστας γιατρός κ. Παρασχάκης. Όταν πήγε να εξετάσει την Στέλλα, εκείνη τον γνώρισε και αρνήθηκε να εξεταστεί από αυτόν. Σας κάνουμε γνωστό ότι η ασθενής συμμετέχει εδώ και πολλά χρόνια στο αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κίνημα» αναφέρει η αδελφή της και ζητεί από τον διοικητή του ΨΝΑ, επίσης ψυχίατρο κ. Παύλο Θεοδωράκη, «να δώσει εντολή για μεταφορά σε άλλο τμήμα, να γίνουν σεβαστά τα ανθρώπινα δικαιώματα της ώστε να έχει η θεραπεία της ομαλή εξέλιξη, δεδομένου ότι η παρουσία του κ. Παρασχάκη, όπως και η αυταρχικότητα της κ. Μαραγκουδάκη δρουν ανασταλτικά στην βελτίωση της ψυχικής της υγείας».
Κλείσιμο
 
Βαρύτατες είναι οι καταγγελίες, όμως, και για τις συνθήκες νοσηλείας στο Δαφνί. Η καταγγέλλουσα αναφέρει ότι η ίδια και ο σύντροφός της υπέστησαν προσβλητική και υβριστική συμπεριφορά από την διευθύντρια και τους άλλους γιατρούς της κλινικής, ότι η ασθενής έλαβε ως «θεραπεία» την αναγκαστική κατάκλιση με την οποία την  έδεσαν στα τέσσερα και χειροπόδαρα στο κρεβάτι για ένα 24ωρο, ότι η διευθύντρια και οι περισσότεροι γιατροί της κλινικής απουσίαζαν πάντοτε από τις εφημερίες για τουλάχιστον έναν μήνα. «Η διευθύντρια του 6ου τμήματος, ασκεί αυταρχική και εξουσιαστική ψυχιατρική και με πρόσχημα ότι στο τμήμα της βρίσκονται και κάποιοι κρατούμενοι, έχει μετατρέψει το τμήμα σε μικρό Άουσβιτς και τους ψυχικά πάσχοντες σε μηχανές κατανάλωσης ψυχοφαρμάκων, και χρησιμοποιεί με το παραμικρό την κατάκλιση ως μέσο απειλής αλλά και ως πράξη» αναφέρεται μεταξύ άλλων στην καταγγελία. Αμέσως μόλις ενημερώθηκε για την καταγγελία ο υπουργός Υγείας ζήτησε από τον κ. Θεοδωράκη να διενεργηθεί ΕΔΕ.

Τι απαντά ο ίδιος

Την δική του απάντηση στην καταγγελία της αδελφής της ψυχικά ασθενούς έδωσε ο ψυχίατρος κ. Παρασχάκης. Υποστηρίζει ότι δεν είναι φασίστας αλλά ούτε και υποχρεωμένος να απολογείται για τις πολιτικές του απόψεις και ότι σε καμία περίπτωση δεν τάσσεται υπέρ αρρωστημένων θέσεων για τα ΑΜΕΑ ή τους ψυχικά ασθενείς τις οποίες μάλιστα αποκηρύσσει δημοσίως.

Παράλληλα, επικαλείται την 20ετή προσήλωσή του στο λειτούργημα του αναφέροντας ότι «ουδέποτε έχει διατυπωθεί παράπονο για την άσκηση των καθηκόντων μου» προσθέτοντας ότι «οι ασθενείς που εξετάζω πρέπει να με κρίνουν αποκλειστικά και μόνο βάσει των επιστημονικών μου ικανοτήτων στη θεραπεία των ψυχικών νοσημάτων και όχι με κριτήριο το αν υποστηρίζω τη Νέα Δημοκρατία, το Κ.Κ.Ε ή την Χρυσή Αυγή».




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης