Μικτά πρόσημα στη Wall εν μέσω ανησυχιών για εμπορικό πόλεμο

Μικτά πρόσημα στη Wall εν μέσω ανησυχιών για εμπορικό πόλεμο

Στο επίκεντρο των επενδυτών παρέμεινε το θέμα των δασμών με τη Wall Street Journal να αναφέρει ότι ο Λευκός Οίκος σκέφτεται να βάλει δασμούς τουλάχιστον 30 δισ. δολ. σε αγαθά από την Κίνα

Μικτά πρόσημα στη Wall εν μέσω ανησυχιών για εμπορικό πόλεμο
Μικτά πρόσημα την Πέμπτη στη Wall, καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να είναι νευρικοί για το ενδεχόμενο εμπορικού πολέμου

Ο Dow Jones ενισχύθηκε κατά 0,47% στις 24.873 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραψε πτώση 0,08% στις 2.747 μονάδες και ο Nasdaq υποχώρησε 0,20% στις 7.481 μονάδες.

Ο Dow κατέγραψε άνοδο 114 μονάδων, με τη UnitedHealth να συνεισφέρει περισσότερο στα κέρδη. Η Boeing, που υποχώρησε χθες 2,5% σήμερα υποχώρησε οριακά κατά 0,08%.

Κλείσιμο
Στο επίκεντρο των επενδυτών παρέμεινε το θέμα των δασμών με τη Wall Street Journal να αναφέρει ότι ο Λευκός Οίκος σκέφτεται να βάλει δασμούς τουλάχιστον 30 δισ. δολ. σε αγαθά από την Κίνα. Οι επενδυτές ανησυχούν ότι άλλες χώρες θα προχωρήσουν σε αντίποινα, πυροδοτώντας έτσι εμπορικό πόλεμο. Αυτό θα έβλαπτε τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό, ιδιαίτερα μεγάλες πολυεθνικές, όπως η Boeing.

Επίσης οι επενδυτές εστίασαν και σε δημοσίευμα των New York Times σύμφωνα με το οποίο, ο ειδικός εισαγγελέας Ρόμπερτ Μιούλερ κλήτευσε τον Οργανισμό Τραμπ ζητώντας να του παραδώσει έγγραφα, συμπεριλαμβανομένων και ορισμένων που σχετίζονται με τη Ρωσία.

Στα μακροοικονομικά νέα, τα επιδόματα ανεργίας την προηγούμενη εβδομάδα υποχώρησαν κατά 4.000 στα 226.000, σε συμφωνία με τις προσδοκίες.

Πηγή: Newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης