Τέταρτη μέρα ανόδου για χρυσό και άργυρο

Τέταρτη μέρα ανόδου για χρυσό και άργυρο

Άνοδος 16 δολαρίων για τον χρυσό ή 1,3% στα 1.266,40 δολάρια η ουγγιά, στο υψηλότερο επίπεδο από τις 10 Μαρτίου

Τέταρτη μέρα ανόδου για χρυσό και άργυρο
Τέταρτη ανοδική συνεδρίαση για τα futures του χρυσού την Πέμπτη, καθώς οι κεντρικές τράπεζες πυροδότησαν την πτώση του δολαρίου.

Ούτε η Federal Reserve, ούτε η Bank of Japan μετέβαλαν την τρέχουσα νομισματική τους πολιτική. Η απόφαση, ειδικά της BOJ ήταν έκπληξη για τις αγορές, με τους αναλυτές να αναμένουν να συνεχίσει την υποτίμηση του γιεν και την μάχη κατά του αποπληθωρισμού.

Άνοδος 16 δολαρίων για τον χρυσό ή 1,3% στα 1.266,40 δολάρια η ουγγιά, στο υψηλότερο επίπεδο από τις 10 Μαρτίου.

Ο άργυρος παράδοσης Ιουλίου προσέθεσε 25,3 σεντς ή 1,5% στα 17,588 σεντς στην ουγγιά, σε υψηλό χρόνου.

Πριν την απόφαση της κεντρικής τράπεζας της Ιαπωνίας ο χρυσός υποχωρούσε κατά 0,6% ενώ πλέον οδεύει προς την τέταρτη συνεχή ανοδική συνεδρίαση, το μεγαλύτερο σερί από τον Φεβρουάριο.
Κλείσιμο

Το πολύτιμο μέταλλο έχει ενισχυθεί έως και 18% φέτος, εν μέρει χάρη στις πολιτικές των κεντρικών τραπεζών στην Ιαπωνία και την Ευρώπη, καθώς την ίδια στιγμή, η Fed κινείται σταδιακά και επιφυλακτικά προς την αύξηση των επιτοκίων.

«Το αδύναμο δολάριο, εξαιτίας του ισχυρού γεν, μετά την απόφαση της Τράπεζας της Ιαπωνίας να μην ενισχύσει τη νομισματική της πολιτική, παρέχει στήριξη στις τιμές χρυσού. Όπως φαίνεται η κεντρική τράπεζα κερδίζει χρόνο για να αξιολογήσει την αποτελεσματικότητα των αρνητικών επιτοκίων που εισήγαγε πριν τρεις μήνες» σχολιάζει ο Vyanne Lai, οικονομολόγος στην National Australia Bank Ltd.

Πηγή: Newmoney
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης