Κοινωνικό μέρισμα: 1.000 ευρώ οι πολύτεκνοι, 500 οι χαμηλόμισθοι

Κοινωνικό μέρισμα: 1.000 ευρώ οι πολύτεκνοι, 500 οι χαμηλόμισθοι

Τετραμελείς οικογένειες με εισοδήματα έως και 16.500 ευρώ θα καλύψει τελικά το κοινωνικό μέρισμα - Ποιοι κερδίζουν και ποιοι χάνουν

Κοινωνικό μέρισμα: 1.000 ευρώ οι πολύτεκνοι, 500 οι χαμηλόμισθοι
Τετραμελείς οικογένειες με εισοδήματα έως και 16.500 ευρώ θα καλύψει τελικά το κοινωνικό μέρισμα.

Τελικά, το επίδομα αποφασίστηκε να δοθεί με κριτήριο το «ισοδυναμο» οικογενειακό εισόδημα, όπως εξαρχής είχε σχεδιαστεί, γεγονός που ωφελεί περισσότερους, γιατί καλύπτει και μεγαλύτερα εισοδήματα από τα πολύ χαμηλά που εξετάζονταν.

Η κοινή υπουργική απόφαση υπεγράφη σήμερα και το εφάπαξ επίδομα των 450 εκατ. ευρώ θα μοιραστούν 600.000 οικογένειες ή σχεδόν 1.000.000 πολίτες, με βάση τα ακόλουθα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια:

Κλείσιμο
- Ως «βασικό» όριο εισοδήματος ορίζεται το ποσό των έξι χιλιάδων (6.000) ευρώ για τον άγαμο, με βάση το συνολικό, πραγματικό ή τεκμαρτό, εισόδημα των Δηλώσεων Φορολογίας Εισοδήματος του οικονομικού έτους 2013 (εισοδήματα 2012) για τον δικαιούχο και τα προστατευόμενα τέκνα ή τα πρόσωπα που φιλοξενεί.

- Το βασικό όριο εισοδήματος προσαυξάνεται, ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση του δικαιούχου, υπολογιζόμενο ως το γινόμενο του βασικού ορίου επί την οικογενειακή κλίμακα ισοδυναμίας. Πρόκειται για μια μάλλον δύσκολη για τους περισσότερους διαδικασία υπολογισμού, που όμως ωφελεί περισσότερο τους δικαιούχους, σε σχέση με τα ποσά που εμφανίζει η βασική κλίμακα υπολογισμού.

Πρακτικά, το επίδομα θα διαμορφωθεί έτσι ως εξής:


 
Διαβάστε περισσότερα από το newmoney.gr εδώ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης