Mercedes: Ελεύθεροι ν' αγωνίζεστε όχι να τρακάρετε!

Mercedes: Ελεύθεροι ν' αγωνίζεστε όχι να τρακάρετε!

Σήμερα στα κεντρικά της Mercedes F1, στο Μπράκλεϊ της Αγγλίας,  διεξήχθη συνάντηση κορυφής μεταξύ των στελεχών της ομάδας.

Mercedes: Ελεύθεροι ν' αγωνίζεστε όχι να τρακάρετε!
Παρέστησαν ο διευθυντής αγωνιστικών δραστηριοτήτων της Mercedes, Τότο Βολφ, ο τεχνικός διευθυντής Πάντι Λόου και οι πιλότοι της ομάδας Λιούις Χάμιλτον και Νίκο Ρόσμπεργκ.
Θέμα της συνάντησης ήταν φυσικά τα γεγονότα του Βελγίου και η συνέχεια του πρωταθλήματος. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Ρόσμπεργκ δέχτηκε την ευθύνη που φέρει για την επαφή στο δεύτερο γύρο του Βελγικού GP και ζήτησε συγνώμη για το λάθος του αυτό. Η ομάδα επέβαλε πειθαρχικές ποινές για το συμβάν.

Επιπλέον μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης επιβεβαιώθηκε
η προσήλωση στον υγιή ανταγωνισμό. Ξεκαθαρίστηκε πως δε θα γίνει αποδεκτό άλλο παρόμοιο συμβάν στο μέλλον. Οι οδηγοί της ομάδας έχουν το ελεύθερο να μονομαχήσουν αλλά όχι να συγκρουστούν στην πίστα. Η ομάδα επανέλαβε την στήριξή της στους Χάμιλτον και Ρόσμπεργκ.
Κλείσιμο
 
Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο Χάμιλτον έγραψε στην προσωπική του ιστοσελίδα:
"Είμαστε στην καλύτερη ομάδα και έχουμε το κορυφαίο μονοθέσιο. Δεν πρέπει να το ξεχνάμε αυτό, και οφείλουμε να τους δίνουμε τα αποτελέσματα που αξίζουν. Τόσο εγώ όσο και ο Νίκο παραδεχτήκαμε τα λάθη μας και αναγνωρίσαμε πως είναι λάθος τακτική να δείχνουμε ο ένας τον άλλο ως χειρότερο. Κερδίζουμε και χάνουμε μαζί ως ομάδα και οι δυσκολίες μας δυναμώνουν".




Η στιγμή της σύγκρουσης των Mercedes στο Σπα.


Από την πλευρά του ο Ρόσμπεργκ πρόσθεσε:
" Πέρασα πολλές ώρες συζητώντας και αναλογιζόμενος τι έγινε στον αγώνα. Ήδη ζήτησα συγνώμη για το συμβάν αλλά μετά τη σημερινή συνάντηση θέλω να προσθέσω πως ήταν λάθος δικό μου ότι έγινε. Ο πρώτος κανόνας είναι να μη χτυπάμε μεταξύ μας και αυτό ακριβώς συνέβη. Για αυτή την εσφαλμένη ενέργεια ζητώ συγνώμη από το Λιούις και την ομάδα. Επίσης από τους οπαδούς που περίμεναν να δώσουμε μάχη για τη νίκη στο Βέλγιο. Έχουμε ξεκάθαρες εντολές για το πως θα συναγωνιζόμαστε.  Ως οδηγοί έχουμε ευθύνη απέναντι στην ομάδα, τους οπαδούς του αθλήματος, τους συνεργάτες μας και την εταιρεία να αγωνιζόμαστε καθαρά. Είναι μια πολύ σοβαρή ευθύνη. Ανυπομονώ να ολοκληρώσουμε τη χρονιά με καθαρές μάχες εντός και εκτός πίστας ως τον τελευταίο γύρο στο Άμπου Ντάμπι".
 
Ο επόμενος αγώνας είναι προγραμματισμένος για το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 6-7/9. Το Ιταλικό GP θα διεξαχθεί στο ναό της ταχύτητας τη θρυλική πίστα της Μόντσα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης