Η ζωή είναι ωραία και πρέπει να είναι για όλους

Η ζωή είναι ωραία και πρέπει να είναι για όλους

Αγάπησε τον εαυτό σου και μάθε πώς να ισορροπείς την επαγγελματική σου ζωή με την οικογενειακή – Η Ελένη Πετρουλάκη σου δείχνει τον δρόμο…

Η ζωή είναι ωραία και πρέπει να είναι για όλους

Έντονοι ρυθμοί καθημερινότητας, ατελείωτες ώρες στη δουλειά, deadlines, ευθύνες, υποχρεώσεις και άγχος… Αυτό το άγχος για τα πάντα… Οι περισσότεροι, κάπως έτσι θα περιέγραφαν τη ζωή τους κοιτάζοντας παράλληλα το ρολόι τους για να δουν αν οι ώρες της ημέρας που απομένουν είναι αρκετές για να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητές τους. Ξεχνούν όμως το σημαντικότερο… τον εαυτό τους και το μεγαλύτερο δώρο που μπορούν να κάνουν γι΄ αυτόν.

Για σένα που στις παραπάνω φράσεις βρίσκεις καταστάσεις με τις οποίες ταυτίζεσαι, θυμήσου ότι εκεί έξω υπάρχει πολλή ζωή να «ρουφήξεις» και είναι ωραία… Αρκεί να ξεκινήσεις να αγαπάς τον εαυτό σου. Το μεγαλύτερο δώρο που μπορείς να του κάνεις είναι να τον φροντίζεις για να φτάσεις στην εσωτερική σου «κάθαρση», τη βαθύτερη ευζωία , την ψυχική και πνευματική σου ανάταση και όλα τα υπόλοιπα στη ζωή σου θα είναι εντελώς διαφορετικά. Θα μοιάζουν ωραία… 

Αν όλα αυτά σου ακούγονται με  σενάριο επιστημονικής φαντασίας, υπάρχει το παράδειγμα: 

Η καταξιωμένη fitness instructor, επαγγελματίας και μητέρα, Ελένη Πετρουλάκη, δείχνει το δρόμο που χάραξε  η ίδια και μας μυεί στον κόσμο της ευεξίας και της εσωτερικής αρμονίας. Με μια ομάδα έμπειρων συνεργατών και επιστημόνων και σε συνεργασία με τη «Μαρινόπουλος Α.Ε» δημιούργησε μια πύλη ενημέρωσης μέσα από την οποία μας «ταξιδεύει» στον κόσμο της σωστής διατροφής, της  άθλησης και της ομορφιάς και μας δίνει το έναυσμα να σκεφτούμε πώς μπορούμε να βελτιώσουμε την αγχωτική καθημερινότητα και την ποιότητα της ζωής μας.

Μάθε λοιπόν πώς να ισορροπήσεις την επαγγελματική σου ζωή με την οικογενειακή και ταυτόχρονα η εικόνα σου να αποπνέει «υγεία» και ηρεμία. 

Στο  www.zoiorea.gr  εξερεύνησε τα «μυστικά» της Ελένης Πετρουλάκη και κάνε στην πράξη τη ζωή σου ωραία. Γρήγορα, υγιεινά και γευστικά smoothies, φρέσκα φρούτα, λίγη πρωινή γυμναστική πριν τη δουλειά, tips  και οικονομικές προτάσεις είναι μερικά από αυτά.

{{{ articlebanner-330x100-1 }}}

Κάνε την αρχή και ξεκίνα από τη διατροφή σου: Διάβασε τρεις γρήγορες και πολύ γευστικές  συνταγές με ευεργετικές ιδιότητες για τον οργανισμό σου και τόλμησε να τις δοκιμάσεις: 

Πρωτεϊνούχα Πατατοσαλάτα
Η Ελένη Πετρουλάκη προτείνει μία υγιεινή και θρεπτική συνταγή που χορταίνει χωρίς να επιβαρύνει με «κακές» θερμίδες! 

Υλικά για 4 μερίδες
2 φλιτζάνια άπαχο ζαμπόν, κομμένο σε κύβους
8 φλιτζάνια νερό
6 φλιτζάνια πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους πάχους 1,5 εκ.
½ φλιτζάνια μαγιονέζα light
2 κ.γ. μουστάρδα
1 ½ φλιτζάνι μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση
1 Βάλτε μια βαριά κατσαρόλα σε μέτρια προς υψηλή φωτιά μέχρι να ζεσταθεί και προσθέστε λίγο λάδι ή ψεκάστε τη με σπρέι μαγειρικής. Πρόσθεσε το ζαμπόν και σοτάρετε το για 3-4 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να ροδίζει, ανακατεύοντας κάθε τόσο. Βγάλτε το ζαμπόν από την κατσαρόλα, βάλτε το σε ένα μεγάλο μπολ και άφησέ το στην άκρη.

2 Προσθέστε το νερό στην κατσαρόλα, δυνάμωσε τη φωτιά και μόλις πάρει βράση, προσθέστε τις πατάτες. Άφησέ τες να βράσουν για 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.

3 Εν τω μεταξύ, προσθέστε τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, το σέλινο και το κρεμμύδι στο μπολ με το ζαμπόν, ανακατέψτε καλά και αφήστε τα στην άκρη.

4 Στραγγίξτε τις πατάτες σε σουρωτήρι και ξεπλύνετε τις  με κρύο νερό μέχρι να κρυώσουν. Τινάξτε τις για να φύγει το νερό που έχει μείνει και προσθέστε τις στο μείγμα με το ζαμπόν. Ανακατέψτε καλά και πασπάλισε με μαύρο πιπέρι.

*Συμβουλή
Βράστε τις πατάτες στο ίδιο σκεύος που σόταρες το ζαμπόν. Έτσι όχι μόνο θα γλιτώσεις χρόνο στο καθάρισμα, άλλα και οι πατάτες θα αποκτήσουν περισσότερη γεύση.
Διατροφική αξία ανά μερίδα (1 ½ φλιτζ.): 300 θερμίδες, 13 γραμμ. Πρωτεΐνες, 12 γραμμ. Λιπαρά ( 0,5 γραμμ. Κεκορεσμένα λιπαρά), 35 γραμμ. Υδατάνθρακες, 4 γραμμ. φυτικές ίνες, 35 mg  χοληστερόλη, 930 mg νάτριο. ΣΗΠ (%): 4% ασβέστιο, 10% σίδηρος, 2 % βιταμίνη Α, 60%βιταμίνη C.

Πράσινη Σαλάτα με Τόνο και Αβγό

Υλικά για 4 μερίδες
2 Κονσέρβες των 170 γραμ. τόνος σε νερό, στραγγισμένος
¼ φλιτζάνι και 2 κ.σ. μαγιονέζα light
¼ φλιτζάνι άπαχη sourcream
¼ φλιτζάνιγλυκές πίκλες τουρσί
1 κ.γ. μουστάρδα
¼ κ.γ αλάτι
4 βραστά σφιχτά αβγά, τα δύο χωρίς κρόκο, κομμένα στα τέσσερα
2 μέτρια ματσάκια σέλινο, ψιλοκομμένο (περίπου 1 φλιτζάνι)
4 φλιτζάνια πράσινα λαχανικά (μαρούλι, σαλάτα κ.λπ.) της αρέσκειάς σου

Εκτέλεση
1 Ανακατέψτε καλά τον τόνο, τη μαγιονέζα, τη sourcream, τις πίκλες, τη μουστάρδα και το αλάτι. 

2 Προσθέστε τα αβγά και το σέλινο και ανακατέψτε. Αφήστε το μείγμα 10 λεπτά να καθίσει για να απορροφήσει τα αρώματα και σερβίρετε σε 4 πιάτα, πάνω σε φύλλα πράσινων λαχανικών.

*Συμβουλή
Φροντίστε να ξεπλύνετε τον τόνο με νερό και να τον στραγγίξετε πιέζοντας τον ώστε να φύγουν όλα τα υγρά για να αναδειχθούν τα αρώματα και η υφή της σαλάτας.
Θρεπτική αξία ανά μερίδα (1/2 φλιτζ.): 270 θερμίδες, 29 γραμμ. πρωτεΐνες, 10 γραμμ. λιπαρά (1 γραμμ. κεκορεσμένα λιπαρά), 13 γραμμ. υδατάνθρακες, 1 γραμμ. φυτικές ίνες, 170 mgχοληστερόλη, 870 mgνάτριο. ΣΗΠ (%): 6% ασβέστιο, 6% σίδηρος, 20% βιταμίνη Α, 8% βιταμίνη C.

Γρήγορο Ριζότο με Γαρίδες και Σπαράγγια 

Υλικά για 4 μερίδες
500 γραμμ. μεγάλες γαρίδες, αποφλοιωμένες και χωρίς το έντερο της ράχης
500 γραμμ. σπαράγγια
1 κ.σ εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
½ κ.γ αλάτι 
½ κ.γ πιπέρι 
3 ½ φλιτζάνιρύζι αρμπόριο ή άλλο βραχύκοκκο ιταλικό ρύζι 
2 κ.σ φρέσκος άνηθος 
1 λεμόνι σε κομμάτια

Εκτέλεση
1Αφαιρέστε με το χέρι από τα σπαράγγια μέρος από το κοτσάνια και πετάξτε τα. Κόψτε τα σπαράγγια σε κομμάτια μήκους 2 και κρατήστε τα στην άκρη.

2 Ζεστάνετε το λάδι σε μέτρια φωτιάσε ένα μεγάλο τηγάνι. Σοτάρετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και αλατοπίπερο για 3 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι.

3 Προσθέστε το ζωμό και το ρύζι και άφησέ το να πάρει βράση. Βάλτε το καπάκι, χαμηλώστε τη φωτιά και άφησε το ρύζι να σιγοβράσει για 10 λεπτά.

4 Ανακατέψτε δυνατά το ρύζι για λίγα δευτερόλεπτα. Προσθέστε τις γαρίδες και τα σπαράγγια, βάλτε το καπάκι και βράστε όλα τα υλικά για 10 λεπτά περίπου, μέχρι να μείνουν ελάχιστα υγρά και το ρύζι να είναι ελαφρώς aldente. Ανακατέψτε μία φορά. Προσθέστε τον άνηθο, ανακατέψτε ξανά και σερβίρετε μαζί με κομμάτια λεμονιού για στύψιμο.

Θρεπτική αξία ανά μερίδα: 434 θερμίδες, 27 γραμμ. πρωτεΐνες, 6 γραμμ. λιπαρά. 67 γραμμ. υδατάνθρακες, 3 γραμμ. φυτικές ίνες, 130 mgχοληστερόλη, 952 mgνάτριο. ΣΗΠ(%):   7% ασβέστιο, 23% σίδηρος, 8% βιταμίνη C, 59% φυλλικό οξύ.

Αγνά και θρεπτικά υλικά για σπιτικές συνταγές στις πιο συμφέρουσες τιμές στα καταστήματα  Carrefour, Carrefour Μαρινόπουλος και Carrefour express

{{{ articlebanner-728x90-2 }}}
{{{ articlebanner-330x100-2 }}}
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Δείτε Επίσης

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies

Μάθετε περισσότερα εδώ

Αποδοχή