Στο ελληνικό πλοίο «Έλυρος» μεταφέρθηκε το Κοινοβούλιο της Λιβύης

Στο ελληνικό πλοίο «Έλυρος» μεταφέρθηκε το Κοινοβούλιο της Λιβύης

Όπως αναφέρει ο βρετανικός Guardian ναυλώθηκε ως «έδρα» της τελευταίας στιγμής στο Τομπρούκ - Ενώ μαίνονται συγκρούσεις και έχει σχηματιστεί «παράλληλο» κοινοβούλιο με την υποστήριξη των ομάδων πολιτοφυλακής

 

Στο ελληνικό πλοίο «Έλυρος» μεταφέρθηκε το Κοινοβούλιο της Λιβύης
Τη στιγμή που στη Λιβύη μαίνονται οι συγκρούσεις και η κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο πολλών υπουργείων στην Τρίπολη, ενώ έχει σχηματιστεί ένα ξεχωριστό κοινοβούλιο με την υποστήριξη των ομάδων πολιτοφυλακής, τα μέλη του Κοινοβουλίου βλέπουν μία «ελληνική» λύση στο πρόβλημά τους.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του βρετανικού Guardian το ελληνικό πλοίο «Έλυρος» έχει μετατραπεί σε πλωτό καταφύγιο για τα μέλη του κοινοβουλίου της Λιβύης και σε «έδρα» ανάγκης στο Τομπρούκ.

«Είχαμε μόλις τρεις ημέρες για να ετοιμάσουμε τα πάντα στο Τομπρούκ, να βρούμε χώρο για συναντήσεις και καταλύματα, σύνδεση στο διαδίκτυο», δήλωσε ο Μουφτάχ Οτμάν, επικεφαλής της τοπικής εκλογικής επιτροπής.

Κλείσιμο

Σύμφωνα με μέλη του προσωπικού του πλοίου με τα οποία συνομίλησε ο δημοσιογράφος της βρετανικής εφημερίδας πρόκειται για κάτι ασυνήθιστο, αλλά «οι Λίβυοι είναι πολύ ευγενικοί. Βρισκόμαστε εδώ, μία εβδομάδα. Αλλά μπορεί να παραμείνουμε για μήνες, κανείς δεν ξέρει».

Άγνωστος ο χρόνος παραμονής, όμως, είναι και για τα μέλη του κοινοβουλίου, καθώς σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του κοινοβουλίου, Μοχάμεντ Αλί Σουχαίμπ, «χρειάζεται χρόνος για να δομήσουμε το στρατό, την ασφάλεια και να αναπτύξουμε τις ικανότητές μας για να διοικήσουμε τη χώρα».

Όλα αυτά τη στιγμή που οι ομάδες πολιτοφυλακής έχουν καταλάβει την Τρίπολη και τη Βεγγάζη με τα πλοκάμια τους να απλώνονται στο μεγαλύτερο τμήμα της λιβυκής επικράτειας.

Στο μεταξύ, το κοινοβούλιο της Λιβύης παραμένει στο Τομπρούκ, που έχει ξεφύγει από την ισλαμιστική λαίλαπα των ομάδων πολιτοφυλακής και όπως επισημαίνει ο Guardian, τα μέλη της κυβέρνησης «έχουν το βλέμμα τους στο "Έλυρος", ενώ διερωτώνται κατά πόσο θα καταλήξει να είναι από ξενοδοχείο μία σωστική λέμβος».

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης