Ιβιτς: «Θα είναι μια πρόκριση ιστορική»

Ιβιτς: «Θα είναι μια πρόκριση ιστορική»

Ο Σέρβος τεχνικός του ΠΑΟΚ απέφυγε να πει το παραμικρό αναφορικά με το σύστημα που έχει στο μυαλό του ενόψει του πρώτου αγώνα με τη Σάλκε τονίζοντας ως «η πρόκριση θα κριθεί και στα δύο παιχνίδια». 

Ιβιτς: «Θα είναι μια πρόκριση ιστορική»
Ο Σέρβος προπονητής του ΠΑΟΚ πιστεύει ότι η ομάδα του έχει μια πετυχημένη πορεία στην Ευρώπη, ποντάρει στη δύναμη της Τούμπας, ενώ όπως τόνισε αν η ομάδα του περάσει «θα έχουν πετύχει μια ιστορική την πρόκριση»

Παίζοντας ως ποδοσφαιριστής ο Ίβιτς ξέρει «τη δύναμη που μας δίνει η κατάμεστη Τούμπα», έδειξε να είναι καλά διαβασμένος για τη Σάλκε, ενώ αναφέρθηκε και στο βαθμό ετοιμότητας της ομάδας του σε σχέση με το παιχνίδι με τον Άγιαξ,

Κλείσιμο
Πιο αναλυτικά όλα όσα είπε ο Βλάνταν Ίβιτς στη σημερινή συνέντευξη Τύπου.
Για το παιχνίδι της Πέμπτης: «Η ομάδα είναι πιο έτοιμοι από ότι στα παιχνίδια με τον Άγιαξ. Η ομάδα είναι πιο δεμένη. Όσοι ήρθαν το καλοκαίρι, ξέρουν τι ζητάμε στο γήπεδο. Βρισκόμαστε και σε καλύτερη κατάσταση όσον αφορά τον βαθμό ετοιμότητας. Έχουν περάσει έξι μήνες, έχουμε παιχνίδια στα πόδια μας. Ξέρω ότι ο κόσμος θα έρθει και θα μας στηρίξει από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. θα πρέπει όλοι να έχουμε στο μυαλό μας ότι η πρόκριση θα κριθεί σε δυο παιχνίδια. Θεωρώ πως δε θα φανεί ξεκάθαρα το ποια ομάδα θα προκριθεί από το παιχνίδι της Τούμπας. Για να κερδίσεις ένα παιχνίδι θα πρέπει να παίξεις και πειθαρχημένα, αλλά και ελεύθερα, ταυτόχρονα. Αυτό που μπορείς να πεις στους παίκτες είναι το τι να περιμένουν, και να τους εξηγήσω το τι τους ζητάω, αλλά πάντα η ελευθερία είναι σε εκείνους. Εκείνη την ώρα, ο παίκτης σκέφτεται και λειτουργεί με το μυαλό του. Να έχουν την αντίληψη για το τι θα πρέπει να κάνουν για να λειτουργήσουν υπέρ της ομάδας τους».

Για την πορεία της Σάλκε: «Η Σάλκε στα τελευταία παίζει καλό, πειθαρχημένο, επιθετικό ποδόσφαιρο. Έχει ρυθμό, έχει αρκετούς παίκτες που γράφουν τελικές πάσες. Αλλά και εμείς είμαστε σε καλή κατάσταση. Δεν έχουμε ιδιαίτερα προβλήματα. Θα γίνει ένα ενδιαφέρον παιχνίδι. Είναι μια ομάδα που θα παίξει με τον ίδιο ρυθμό και στα δυο παιχνίδια. Δε θα μου κάνει έκπληξη αν αλλάξουν κάτι στο σύστημά τους την Πέμπτη, αν και έχουν συγκεκριμένο σύστημα το τελευταίο διάστημα».

Για το αν θα παίξει με τέσσερις ή με τρεις αμυντικούς: «Θα το δούμε...».

Για την απουσία του Κάνιας: «Είναι ένας παίκτης που έχει εμπειρία, καθώς προέρχεται από ένα μεγάλο πρωτάθλημα, αλλά έχουμε πλέον μάθει να παίζουμε χωρίς εκείνον. Έχουμε προετοιμαστεί. Ξέρουμε οτι θα μας λείψει και εκείνος αλλά και ο Πέλκας, διότι είναι μεν σε θέση να προπονηθεί αλλά ο βαθμός ετοιμότητάς του δεν είναι αυτός που απαιτείται για τέτοια παιχνίδια».

Για τη δύναμη της Τούμπας: «Εγώ ξέρω το τι θα δούμε στις κερκίδες και πλέον το ξέρουν και οι περισσότεροι παίκτες. Ξέρουν το πότε θα μας στηρίξουν, το τρόπο με τον οποίο θα το κάνουν. Ξέρουν το πότε έχουμε την ανάγκη τους, αλλά και τον τρόπο».

Λέοβατς: «Να δείξουμε ποιοι είμαστε»
Από την πλευρά του ο Μάριν Λέοβατς βλέπει τις αναμετρήσεις με τη Σάλκε ως μια μεγάλη ευκαιρία να αποδείξει ο ΠΑΟΚ ότι είναι μια μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα τονίζοντας πως είναι έτοιμος για το μεγάλο ραντεβού. 

 «Δεν είναι μόνο το πρώτο παιχνίδι σημαντικό. Υπάρχει και η ρεβάνς. Για να πάρουμε την πρόκριση πρέπει να είμαστε αυτοί που πρέπει. Στο πρώτο παιχνίδι πρέπει να παίξουμε σωστά, να κάνουμε αυτά που πρέπει, να δείξουμε ότι είμαστε μία μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα. Φυσικά και πιστεύουμε στην πρόκριση, αλλιώς δε θα είχαμε θέση σε αυτή την ομάδα. Θα προσπαθήσουμε να το δείξουμε αύριο στον αγωνιστικό χώρο», τόνισε ο Κροάτης αμυντικός του ΠΑΟΚ, που δεν πιστεύει ότι θα επηρεαστεί η γραμμή άμυνας του «Δικεφάλου» από το γεγονός ότι είναι στο όριο των καρτών.

«Δε θα πρέπει να επηρεάσει το γεγονός αυτό τον τρόπο σκέψης μας και το πώς θα αγωνιστούμε. Πρέπει να κάνουμε ό,τι χρειάζεται, το ξέρουμε το σκεφτόμαστε, αλλά αν χρειαστεί θα πρέπει να κάνουμε αυτό που πρέπει ακόμα κι αν ρισκάρουμε να χάσουμε το επόμενο παιχνίδι», εξήγησε και αναφέρθηκε στην αυριανή αντίπαλο του ΠΑΟΚ.

«Ο προπονητής μας έχει προετοιμάσει κατάλληλα για το πώς αγωνίζεται η Σάλκε. Είδαμε κάποια πράγματα χτες, θα δούμε και σήμερα. Κι εμείς είμαστε δυνατοί στα άκρα με εμένα και τον Μάτος, θα πρέπει να κοιτάμε τι κάνουμε εμείς κι όχι ο αντίπαλος».
Πηγή:www.gazzetta.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης