Στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Βριλησσίων βρέθηκαν το πρωί της Δευτέρας ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Βασίλης Σπανούλης αλλά και ο Δημήτρης Διαμαντίδης που έχει αποχωρήσει πια από τα παρκέ.
Οι δύο καλαθοσφαιριστές επισκέφθηκαν το σχολικό συγκρότημα στο πλαίσιο της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού και κατόπιν πρωτοβουλίας που έλαβε ο υφυπουργός Αθλητισμού, κ. Σταύρος Κοντονής, να ενώσει τους δύο κορυφαίους μπασκετμπολίστες σε κοινή δράση, με στόχο να προάγουν το φίλαθλο πνεύμα και το «ευ αγωνίζεσθαι».
Τους δύο αθλητές υποδέχθηκαν με επιφωνήματα οι μαθητές του σχολείου ενώ αρκετοί ήταν αυτοί που θέλησαν τους υπογράψουν μπάλες του μπάσκετ.
Κλείσιμο
«Νομίζω ότι το πρώτο που πρέπει να κάνετε είναι να είστε καλοί μαθητές. Εγώ σαν αθλητής θα σας έλεγα να ασχοληθείτε με τον αθλητισμό», τόνισε μεταξύ άλλων ο Δημήτρης Διαμαντίδης, ενώ με τη σειρά του είπε στους μικρούς μαθητές ο Βασίλης Σπανούλης: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που βρισκόμαστε ανάμεσα σας, νιώθουμε και εμείς λίγο παιδιά. Μεγαλύτερη ευχαρίστηση από το να σας βλέπουμε να γελάτε δεν υπάρχει. Ήμασταν ευλογημένοι και τυχεροί που ασχοληθήκαμε με τον αθλητισμό. Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει σε οτιδήποτε θέλουμε να κάνουμε στη ζωή μας υγιής ανταγωνισμός».
Τέλος λίγο πριν αποχωρήσουν από το σχολικό χώρο οι δύο καλαθοσφαιριστές είχαν ετοιμάσει μια έκπληξη για τους μικρούς μαθητές αφού έπαιξαν μπάσκετ μαζί τους στην αυλή του σχολείου.
Αν μπορούσαμε να ανοίξουμε ένα παράθυρο και να κοιτάξουμε τον κόσμο εκεί γύρω στο 2050, το πιθανότερο είναι ότι δεν θα βλέπαμε έναν πλανήτη αγνώριστο, αλλά έναν κόσμο που θα έχει αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί.
Πώς μπορεί μια επίσκεψη σε ένα μουσείο, ένα πείραμα ή μια πρώτη γνωριμία με την φύση να αλλάξει τον τρόπο που ένα παιδί βλέπει τον κόσμο; Περισσότερα από εννέα χρόνια, το πρόγραμμα «Οι Μικροί Ήρωες Μαθαίνουν» της Stoiximan δίνει σε παιδιά από όλη την Ελλάδα την ευκαιρία να διευρύνουν βιωματικά τους ορίζοντες τους.
Δουλειά, οικογένεια, υποχρεώσεις, μάς κάνουν συχνά να μεταθέτουμε τη φροντίδα του εαυτού μας. Η νέα καμπάνια της Εθνικής Ασφαλιστικής μάς θυμίζει γιατί αξίζει να εστιάσουμε ξανά σε εμάς και την υγεία μας