Στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Βριλησσίων βρέθηκαν το πρωί της Δευτέρας ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Βασίλης Σπανούλης αλλά και ο Δημήτρης Διαμαντίδης που έχει αποχωρήσει πια από τα παρκέ.
Οι δύο καλαθοσφαιριστές επισκέφθηκαν το σχολικό συγκρότημα στο πλαίσιο της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού και κατόπιν πρωτοβουλίας που έλαβε ο υφυπουργός Αθλητισμού, κ. Σταύρος Κοντονής, να ενώσει τους δύο κορυφαίους μπασκετμπολίστες σε κοινή δράση, με στόχο να προάγουν το φίλαθλο πνεύμα και το «ευ αγωνίζεσθαι».
Τους δύο αθλητές υποδέχθηκαν με επιφωνήματα οι μαθητές του σχολείου ενώ αρκετοί ήταν αυτοί που θέλησαν τους υπογράψουν μπάλες του μπάσκετ.
Κλείσιμο
«Νομίζω ότι το πρώτο που πρέπει να κάνετε είναι να είστε καλοί μαθητές. Εγώ σαν αθλητής θα σας έλεγα να ασχοληθείτε με τον αθλητισμό», τόνισε μεταξύ άλλων ο Δημήτρης Διαμαντίδης, ενώ με τη σειρά του είπε στους μικρούς μαθητές ο Βασίλης Σπανούλης: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που βρισκόμαστε ανάμεσα σας, νιώθουμε και εμείς λίγο παιδιά. Μεγαλύτερη ευχαρίστηση από το να σας βλέπουμε να γελάτε δεν υπάρχει. Ήμασταν ευλογημένοι και τυχεροί που ασχοληθήκαμε με τον αθλητισμό. Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει σε οτιδήποτε θέλουμε να κάνουμε στη ζωή μας υγιής ανταγωνισμός».
Τέλος λίγο πριν αποχωρήσουν από το σχολικό χώρο οι δύο καλαθοσφαιριστές είχαν ετοιμάσει μια έκπληξη για τους μικρούς μαθητές αφού έπαιξαν μπάσκετ μαζί τους στην αυλή του σχολείου.
Σε τριάντα χρόνια οι μηχανές θα σκέφτονται για μας, θα μας φέρνουν κοντά στους δικούς μας και θα μιλάνε όπως εμείς. Το μόνο που θα μένει «μοναδικό», γι’ αυτό θα είναι και ακριβό, θα είναι να ξέρεις πως απέναντί σου κάθεται, στ' αλήθεια, ένας άνθρωπος.