Αρχαιοκάπηλος είχε και «πειραγμένο» όπλο

Αρχαιοκάπηλος είχε και «πειραγμένο» όπλο

Ο 34χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας που άσκησε δίωξη σε βάρος του για παραβάσεις των νόμων περί προστασίας αρχαιοτήτων και περί όπλων

Αρχαιοκάπηλος είχε και «πειραγμένο» όπλο
Με δυο επιχειρήσεις που εκτυλίχθηκαν ταυτόχρονα σε περιοχές της Δράμας και της Καβάλας, οι αστυνομικοί του τμήματος Προστασίας Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης συνέλαβαν ένα νεαρό Έλληνα που εμπλέκεται σε υπόθεση αρχαιοκαπηλίας.

Για τον 34χρονο ύποπτο υπήρχαν πληροφορίες ότι είχε στην κατοχή του αρχαία αντικείμενα, οι οποίες επιβεβαιώθηκαν από την έρευνα στο σπίτι του σε περιοχή της Δράμας όπου βρέθηκαν έξι αρχαία νομίσματα τα οποία οδήγησαν στη σύλληψή του. Παράλληλα, στην πατρική κατοικία του σε περιοχή της Καβάλας βρέθηκε ένα πιστόλι με 15 φυσίγγια που είχε υποστεί μετατροπή από τον δράστη και εστάλη για βαλλιστική εξέταση στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ..

Κλείσιμο
Ο νεαρός δεν αποκάλυψε πώς βρέθηκαν στα χέρια του τα νομίσματα που εκτιμάται ότι προέρχονται από λαθρανασκαφές σε άγνωστα σημεία και παραδόθηκαν στην αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων για να χρονολογηθούν και να εκτιμηθούν η προέλευση και η αξία τους. Ο 34χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας που άσκησε δίωξη σε βάρος του για παραβάσεις των νόμων περί προστασίας αρχαιοτήτων και περί όπλων.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης