Τουρκία: Συνελήφθησαν 62 ξένοι με την υποψία ότι συνδέονται με το Ισλαμικό Κράτος

Τουρκία: Συνελήφθησαν 62 ξένοι με την υποψία ότι συνδέονται με το Ισλαμικό Κράτος

Πέρυσι την Πρωτοχρονιά 39 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από επίθεση που πραγματοποίησε η τρομοκρατική οργάνωση σε μια ντισκοτέκ της Κωνσταντινούπολης

Τουρκία: Συνελήφθησαν 62 ξένοι με την υποψία ότι συνδέονται με το Ισλαμικό Κράτος
Η τουρκική
αστυνομία συνέλαβε 62 ξένους που είναι ύποπτοι για δεσμούς με το Ισλαμικό Κράτος σε επιχείρηση που πραγματοποίησε στην Κωνσταντινούπολη, μετέδωσε σήμερα το ιδιωτικό πρακτορείο ειδήσεων Dogan.

Οι άνθρωποι αυτοί, που συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της νύχτας που πέρασε, είναι ύποπτοι ότι προσέφεραν οικονομική υποστήριξη σε μέλη του Ισλαμικού Κράτους στις "εμπόλεμες ζώνες", προσθέτει το Dogan.

Κλείσιμο
Το πρακτορείο, το οποίο δεν διευκρινίζει την εθνικότητα των υπόπτων που συνελήφθησαν, προσθέτει ότι εναντίον τους κινήθηκε διαδικασία απέλασης.

Πέρυσι την Πρωτοχρονιά 39 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από επίθεση που πραγματοποίησε το Ισλαμικό Κράτος σε μια ντισκοτέκ της Κωνσταντινούπολης.
Μετά την επίθεση αυτή οι αρχές έχουν ενισχύσει τα μέτρα ασφαλείας, ενώ γίνονται τακτικά συλλήψεις ανθρώπων που είναι ύποπτοι για σχέσεις με την τρομοκρατία.

Ως εκ τούτου σύμφωνα με υπολογισμό που έγινε βάσει των στοιχείων που δίνει κάθε εβδομάδα στη δημοσιότητα το υπουργείο Εσωτερικών, 634 άνθρωποι συνελήφθησαν ως ύποπτοι για σχέσεις με το Ισλαμικό Κράτος κατά τη διάρκεια μόνον του Νοεμβρίου.

Εξάλλου, ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ δήλωσε σήμερα σε ομιλία του που μεταδόθηκε από την τηλεόραση ότι οι τουρκικές αρχές έχουν απωθήσει συνολικά περισσότερους από 50.000 ξένους μαχητές που προσπαθούσαν να εισέλθουν στο τουρκικό έδαφος και έχουν συλλάβει περισσότερα από 5.000 φερόμενα μέλη του Ισλαμικού Κράτους στο πλαίσιο των αντιτρομοκρατικών επιχειρήσεών τους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης