Απίστευτες ατάκες του «Λυσσασμένου Σκύλου» που θα αναλάβει το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ

Απίστευτες ατάκες του «Λυσσασμένου Σκύλου» που θα αναλάβει το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ

Ο Τζέιμς Μάτις κέρδισε το μοναδικό του παρατσούκλι από την εποχή που υπηρετούσε στους πεζοναύτες

Απίστευτες ατάκες του «Λυσσασμένου Σκύλου» που θα αναλάβει το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ
Τον Τζέιμς «Λυσσασμένο Σκύλο» Μάτις, έναν απόστρατο στρατηγό των πεζοναυτών, επέλεξε τελικά ο Τραμπ
για να ηγηθεί των ισχυρότερων ένοπλων δυνάμεων στο κόσμο, ως επικεφαλής του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας.

Ο Μάτις αποτελεί για τον Τραμπ την ενσάρκωση της νέας εικόνας που θέλει να αποκτήσει ο στρατός των ΗΠΑ υπό την προεδρία του.
«Θα διορίσουμε τον Τζέιμς Μάτις υπουργό Άμυνας. Είναι ότι πιο πλησιέστερο στον στρατηγό Πάτον»
Κλείσιμο
είπε χαρακτηριστικά ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια χθεσινής του ομιλίας, γνωρίζοντας την αποθέωση από το πλήθος που τον παρακολουθούσε.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του CNN, ο Τραμπ έχει εντυπωσιαστεί πολύ από το βιογραφικό του Ματίς και από τα όσα έχει ακούσει για εκείνον. Με 44 χρόνια υπηρεσίας ο Ματίς ήταν επικεφαλής της στρατιωτικής δύναμης στο νότιο Αφγανιστάν το 2001 και ενός τάγματος πεζοναυτών την εποχή της αμερικανικής εισβολής στο Ιράκ, το 2003. Είχε επίσης ηγηθεί της αιματηρής επίθεσης στη Φαλούτζα του Ιράκ το 2004.

Ο Μάτις κέρδισε το μοναδικό του παρατσούκλι («Mad Dog») την εποχή που υπηρετούσε στους πεζοναύτες. Γνωστός για το εκκεντρικό του στιλ αλλά και την «αδελφοσύνη» του με τους άνδρες υπό τη διοίκησή του, είχε στο παρελθόν διατυπώσει απόψεις που χαρακτηρίστηκαν προκλητικές και πολεμοχαρείς από τους επικριτές του (άλλο ένα κοινό με τον εκλεγμένο πρόεδρο των ΗΠΑ).

Δείτε παρακάτω μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές:

«Η πρώτη φορά που θα τινάξεις κάποιον στον αέρα είναι σημαντική. Εξάλλου, υπάρχουν κάποιοι μαλ...ες στον κόσμο που χρειάζονται να φάνε μια σφαίρα»

«Να είσαι πάντα ευγενικός και επαγγελματίας, αλλά όταν συναντάς κάποιος να χαράσσεις πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού σου ένα σχέδιο για το πώς μπορείς να τον σκοτώσεις»

«Έρχομαι ειρηνικά. Δεν έφερα μαζί μου το πυροβολικό. Αλλά σας ικετεύω, με δάκρυα στα μάτια. Αν πάτε να με γαμ...σετε, θα σας σκοτώσω όλους»

«Οι πεζοναύτες δεν ξέρουν πώς γράφεται η λέξη "ήττα"»

«Όταν πηγαίνεις στο Αφγανιστάν, βρίσκεσαι αντιμέτωπος με άνδρες που εδώ και πέντε χρόνια ξυλοκοπούν γυναίκες επειδή άφησαν ακάλυπτο το πρόσωπό τους. Σε αυτούς τους ανθρώπους δεν έχει απομείνει ίχνος ανδρισμού. Γι' αυτό ακριβώς και έχει τόσο πλάκα να τους πυροβολείς. Είναι πολύ διασκεδαστικό να τους πολεμάς και να τους πυροβολείς»

«Βρες τους εχθρούς της αμερικανικής δημοκρατίας και σκότωσε τους όλους ανεξαιρέτως μέχρι να σιχαθούν τόσο πολύ το αίμα, ώστε να αφήσουν ήσυχους εμάς και τις ελευθερίες μας»

«Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι πρέπει να μισείς κάποιον για να τον πυροβολήσεις. Δεν νομίζω ότι είναι αλήθεια αυτό. Πρόκειται για τη δουλειά σου»

«Δεν υπάρχει τίποτε καλύτερο από το να σε πυροβολούν και να αστοχούν. Η αίσθηση είναι φανταστική»

«Να επιβεβαιώνετε πάντα με τη συμπεριφορά σας ότι δεν υπάρχει καλύτερος φίλος, ούτε χειρότερος εχθρός από έναν Αμερικανό πεζοναύτη»

«Η προδοσία υπάρχει από τότε που ανακαλύφθηκε ο πόλεμος και πάντα οι έμπιστοι άνθρωποι ήταν λιγοστοί»

«Πολέμα με χαρούμενη καρδιά»

«Δεν πρέπει να επιτρέπεις στον λαό να αποφεύγει την σκληρή αλήθεια. Εάν αρχίσουν να ζουν σε έναν ονειρικό κόσμο, τα πράγματα θα εξελιχθούν άσχημα»





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης