«Ασφυξιοφιλία»: Η νέα μανία που κάνει τους Ιάπωνες να ρισκάρουν τη ζωή τους για ένα κλικ

«Ασφυξιοφιλία»: Η νέα μανία που κάνει τους Ιάπωνες να ρισκάρουν τη ζωή τους για ένα κλικ

Τα μοντέλα πρέπει να κρατήσουν την αναπνοή τους μέσα σε συσκευασίες κενού αέρος - Ο φωτογράφος έχει στη διάθεσή του μόνο τέσσερα δευτερόλεπτα - Απαραίτητος ο διασώστης στην περίπτωση κινδύνου

«Ασφυξιοφιλία»: Η νέα μανία που κάνει τους Ιάπωνες να ρισκάρουν τη ζωή τους για ένα κλικ
 Μοιάζουν εικόνες βγαλμένες από αστυνομική σειρά, όταν η κάμερα εστιάζει στα άψυχα κορμιά ανθρώπων που έχουν πέσει θύματα γκανγκστερικών επιθέσεων ή κατά συρροή δολοφόνων.
Στην πραγματικότητα, όμως, πρόκειται για ζευγάρια που ρισκάρουν τη ζωή τους για να φωτογραφηθούν από έναν ιδιαίτερο καλλιτέχνη στο εσωτερικό σακούλας κενού αέρος.

Ο Ιάπωνας Χαρουχίκο Καγουαγκούτσι προσεγγίζει ζευγάρια σε μπαρ, εστιατόρια, στο δρόμο και τους προτείνει να ποζάρουν στο φακό του. Όταν τους εξηγεί ότι θα πρέπει να κρατήσουν την αναπνοή τους για λίγα δευτερόλεπτα, θα πρέπει να είναι «τυλιγμένοι» στο κορμί του συντρόφου τους και πως θα βρίσκονται στο εσωτερικό μίας τεράστιας σακούλας χωρίς οξυγόνο, κάποιοι διστάζουν, κάποιοι άλλοι τρομάζουν, αλλά πολλοί είναι όσοι δέχονται με ενθουσιασμό.

Ο καλλιτέχνης από το Τόκυο με το έργο του επιθυμεί να μεταφέρει στο κοινό το συναισθηματικό δέσιμο των ανθρώπων, ενώ έχει στη διάθεσή του μόλις τέσσερα δευτερόλεπτα για τη λήψη, ώστε να μην κινδυνεύσουν τα ζευγάρια.

Το αποτέλεσμα, βέβαια, είναι αμφιβόλου αισθητικής, ενώ εξαιτίας της έλλειψης αέρα τα πρόσωπα κάποιων από τα μοντέλα του μοιάζουν παραμορφωμένα όταν ολοκληρωθεί η λήψη, ενώ το έργο του παραπέμπει στην υποξυφιλία, ή διαφορετικά ασφυξιοφιλία και σεξουαλική ασφυξία που περιγράφει τη σεξουαλική διέγερση που προκαλείται από την έλλειψη οξυγόνου και αύξηση διοξειδίου του άνθρακος.

Κλείσιμο
Παρά τον κίνδυνο για τη ζωή τους, δεκάδες είναι τα αιτήματα που καταφθάνουν στον φωτογράφο Χαλ, όπως είναι το ψευδώνυμό του. Μάλιστα, σύμφωνα με τη βρετανική Daily Mail, ακόμα και νεόνυμφοι επιθυμούν το γαμήλιο πορτρέτο τους να «φιλοτεχνηθεί» από τα χέρια και την εκκεντρική ματιά του φωτογράφου από το Τόκιο.

Ο Καγουαγκούτσι επισημαίνει πως κανείς δεν έχει κινδυνεύσει, αλλά προσθέτει ότι υπάρχει πάντα ένας διασώστης όταν πραγματοποιεί τη φωτογράφηση σε περίπτωση που κάποιος στο εσωτερικό της σακούλας χρειαστεί βοήθεια.

«Τραβάω τον αέρα με ηλεκτρική σκούπα μέχρι να μη μείνει καθόλου. Αυτό μου δίνει 4 δευτερόλεπτα για να τραβήξω τη λήψη. Είναι εξαιρετικά περιορισμένο χρονικό διάστημα και δεν μπορώ να τραβήξω πάνω από δύο φορές. Δεν διατρέχουν κίνδυνο, όμως, καθώς έχω έναν διασώστη πάντα», δηλώνει ο Χαλ, που εμπνεύστηκε το ψευδώνυμό του από τον ήρωα-εφιάλτη Χαλ 9000 της θρυλικής ταινίας του Στάνλεϊ Κιούμπρικ «2001: Η Οδύσσεια του Διαστήματος».

Όπως λέει, με τις φωτογραφίες του επιχειρεί να παρουσιάσει τη δύναμη της αγάπης, καθώς όσο πιο κοντά βρίσκονται τα ζευγάρια, τόσο πιο ισχυρή δείχνει η αγάπη τους.

«Πιστεύω ότι η αγάπη είναι το πιο σημαντικό πράγμα στον κόσμο. Πιστεύω ότι όλα τα θετικά πράγματα στον κόσμο ξεκινούν εστιάζοντας στην αγάπη», προσθέτει. 




















Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης