Βίντεο δείχνει από κοντά τον βομβιστή αυτοκτονίας στην Κωνσταντινούπολη

Βίντεο δείχνει από κοντά τον βομβιστή αυτοκτονίας στην Κωνσταντινούπολη

Δευτερόλεπτα πριν σκορπίσει το θάνατο, περπατά ανάμεσα στο ανυποψίαστο πλήθος, ενώ από τις κινήσεις του γίνεται εμφανής η ταραχή και η αμηχανία του - Πέντε νεκροί και 36 τραυματίες ο απολογισμός του χτυπήματος στην «καρδιά» της πόλης

Βίντεο δείχνει από κοντά τον βομβιστή αυτοκτονίας στην Κωνσταντινούπολη
Ένα νέο βίντεο κυκλοφόρησε πριν λίγο στο Διαδίκτυο, δείχνοντας από πολύ πιο κοντά και από καθαρή γωνία τον βομβιστή αυτοκτονίας που έσπειρε τον θάνατο σήμερα το πρωί στην Κωνσταντινούπολη.

Όπως βλέπουμε πρόκειται για έναν νεαρό άνδρα ο οποίος περπατά στον πεζόδρομο ανάμεσα σε ανυποψίαστους περαστικούς, ενώ από τις κινήσεις του γίνεται εμφανής η ταραχή και η αμηχανία του. Στην συνέχεια πυροδοτεί τον μηχανισμό σκορπίζοντας τον θάνατο και τραυματίζοντας δεκάδες ανθρώπους γύρω του.

Το νέο βίντεο επιβεβαιώνει σε μεγάλο βαθμό τις πρώτες εκτιμήσεις της αστυνομίας που έκαναν λόγο ότι ο καμικάζι είχε στόχο να κάνει την επίθεση σε άλλο σημείο της περιοχής με περισσότερο κόσμο, όμως από τον φόβο του πυροδότησε την βόμβα νωρίτερα.

Κλείσιμο
Το βίντεο αυτό από κάμερα ασφαλείας δίνει επίσης στις τουρκικές αρχές την πιο πειστική μέχρι στιγμής περιγραφή για τον βομβιστή. 

Υπενθυμίζουμε ότι στην επίθεση σκοτώθηκαν πέντε άνθρωποι, μεταξύ αυτών και ο βομβιστής αυτοκτονίας, ενώ άλλοι 36 τραυματίστηκαν εκ των οποίων 12 ξένοι πολίτες. 

Πρόκειται για την τέταρτη βομβιστική επίθεση που σημειώνεται φέτος στην Τουρκία, με στόχο τμήμα του μεγάλου εμπορικού πεζόδρομου της Ιστικλάλ, στην καρδιά της Κωνσταντινούπολης. 

Στον πεζόδρομο αυτό, βρίσκονται καταστήματα με εμπορικά brands παγκοσμίου φήμης, αλλά και ξένες διπλωματικές αποστολές, σε απόσταση λίγων μέτρων από το συνηθισμένο σημείο στάθμευσης αστυνομικών λεωφορείων.




Σοκ από το νέο τρομοκρατικό χτύπημα στην «καρδιά» της Κωνσταντινούπολης

Νέα στοιχεία δείχνουν ότι ο καμικάζι μπορεί ν' ανήκε στο Ισλαμικό Κράτος ή στο PKK - Νεκρός ο καμικάζι, ήθελε περισσότερα θύματα, αλλά από το φόβο του πυροδότησε τη βόμβα νωρίτερα


Νέα στοιχεία από το χώρο της αιματηρής βομβιστικής επίθεσης που έγινε στον πεζόδρομο του Πέρα, έναν από τους πιο πολυσύχναστους στην Κωνσταντινούπολη, δείχνουν ότι ο βομβιστής αυτοκτονίας, μπορεί ν' ανήκε στο Ισλαμικό Κράτος ή στο εκτός νόμου Κουρδικό Εργατικό Κόμμα (PKK) δηλώνουν Τούρκοι αξιωματούχοι.

Στην επίθεση, πέντε άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένου του βομβιστή αυτοκτονίας, σκοτώθηκαν και 36 τραυματίστηκαν. Τα τέσσερα θύματα της τραγωδίας περιλαμβάνουν τρεις Ισραηλινούς και έναν Ιρανό. Ο Τούρκος υπουργός Υγείας, Μεχμέτ Μουεζίνογλου δήλωσε ότι 12 από τους τραυματίες είναι ξένοι πολίτες, ενώ επτά από τα θύματα νοσηλεύονται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο.

Πρόκειται για την τέταρτη βομβιστική επίθεση που σημειώνεται φέτος στην Τουρκία, με στόχο τμήμα του μεγάλου εμπορικού πεζόδρομου της Ιστικλάλ, στην καρδιά της Κωνσταντινούπολης. Στον πεζόδρομο αυτό, βρίσκονται καταστήματα με εμπορικά brands παγκοσμίου φήμης, αλλά και ξένες διπλωματικές αποστολές, σε απόσταση λίγων μέτρων από το συνηθισμένο σημείο στάθμευσης αστυνομικών λεωφορείων.

Η στιγμή της έκρηξης



Οπως μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ, ο βομβιστής αυτοκτονίας ανατινάχθηκε μπροστά από εμπορικό κέντρο αλλά και το Σισμανόγλειο Μέγαρο, όπου είναι η κατοικία του έλληνα προξένου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδονται, η τουρκική αστυνομία απέτρεψε τον βομβιστή να πραγματοποιήσει την επίθεση κατά του αρχικού στόχου, σε πιο πολυσύχναστο σημείο, ενώ εκείνος πυροδότησε τον εκρηκτικό μηχανισμό από το φόβο του. Στόχος του ήταν να προκαλέσει πολύ περισσότερα θύματα! Αυτό προκύπτει και από το γεγονός ότι στο σημείο έχουν βρεθεί πολλές μεταλλικές μπίλιες, που ήταν μέσα στον εκρηκτικό μηχανισμό, για να σκορπίσουν τον θάνατο σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους!



Οι πρώτες φωτογραφίες από το σημείο της έκρηξης



Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα αυτόν τον μήνα ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο είχε εκραγεί στην Άγκυρα, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 37 άνθρωποι, ενώ πριν λίγες ημέρες είχαν κλείσει γερμανικά σχολεία και η πρεσβεία γιατί υπήρχε φόβος για τρομοκρατική ενέργεια στην πόλη. 



Σε δηλώσεις του σήμερα κατά τη συνάντησή του με τον ιρανό ομόλογό του ο Τούρκος υπουργός των Εξωτερικών, Μελβούτ Τσαβούσογλου είπε ότι: «Η μάχη κατά της τρομοκρατίας θα συνεχιστεί με όλα τα μέσα». Τούρκοι αξιωματούχοι δηλώνουν ότι το Κουρδικό Εργατικό Κόμμα (PKK) θέλει με δυναμικό τρόπο να οργανώσει αιματηρές επιθέσεις στη διάρκεια του ανοιξιάτικου φεστιβάλ Newroz. Οι ίδιοι αξιωματούχοι τονίζουν ότι οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας συνέλαβαν ή σκότωσαν τρεις μαχητές του PKK που ήρθαν από τη Συρία στην Τουρκία, για να πραγματοποιήσουν επιθέσεις. Παράλληλα, συνεχίζονται οι προσπάθειες για τη σύλληψη κι άλλων Κούρδων μαχητών που επιδιώκουν να περάσουν στην Τουρκία από τη Συρία.









Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης