«Πανευτυχής» δηλώνει ο Πάπας Φραγκίσκος ερωτηθείς για την προσέγγιση της Καθολικής με την Ορθόδοξη Εκκλησία, λίγες ημέρες πριν την ιστορική συνάντησή του με τον Πατριάρχη Μόσχας Κύριλλο στην Κούβα, την ερχόμενη Παρασκευή.
Την ίδια στιγμή, δεν κρύβει την αγάπη του στους πιστούς της ορθοδοξίας λέγοντας πως «θέλει να συναντήσει και να αγκαλιάσει τους ορθόδοξους αδελφούς του».
Μιλώντας στην Corriere della Sera για τις επαφές των δύο Εκκλησιών, ο ποντίφικας πρόσθεσε: «Οι μυστικές διαπραγματεύσεις διήρκεσαν δύο χρόνια, υπό τον συντονισμό ικανών επισκόπων. Από την πλευρά των Ορθοδόξων ασχολήθηκε με αυτές ο Ιλαρίωνας, ο οποίος, εκτός από ικανός, είναι και καλλιτέχνης, μουσικός. Τα ετοίμασαν όλα οι επίσκοποι
Κλείσιμο
».
Ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, όμως, αναφέρθηκε και στην Αραβική Άνοιξη επισημαίνοντας πως η Δύση πρέπει να κάνει αυτοκριτική για την λαϊκή εξέγερση του 2011.
«Σε ότι αφορά την Αραβική Άνοιξη και το Ιράκ μπορούσε να φανταστεί τι θα μπορούσε να συμβεί. Εν μέρει υπήρξε μια σύγκλιση των αναλύσεων που είχαν κάνει η Αγία Έδρα και η Ρωσία. Εν μέρει, καλό είναι να μην υπερβάλλουμε, διότι η Ρωσία έχει τα συμφέροντά της», πρόσθεσε.
Ωστόσο, ο Πάπας Φραγκίσκος δε θα μπορούσε να μην αναφερθεί και στην προσφυγική κρίση, προβλέποντας πως «Η Ευρώπη στο τέλος θα χαμογελάσει στους πρόσφυγες».
Μιλώντας για την επίσκεψή του στην Λαμπεντούζα, όπου καταφθάνουν πλοιάρια με μετανάστες από τη Βόρειο Αφρική, ο ποντίφικας, δήλωσε πως όταν ταξίδεψε στο μικρό ιταλικό νησί «το πρόβλημα της μετανάστευσης είχε μόλις ξεκινήσει. Και τώρα έχει εκραγεί».
Τόνισε, μάλιστα, πως η έκταση του προβλήματος δεν έγινε αντιληπτή σύντομα και η Ευρώπη πρέπει να το αντιμετωπίσει επιβαρυμένο.
«Είναι μια πρόκληση η οποία πρέπει να αντιμετωπισθεί με έξυπνο τρόπο, διότι πίσω της υπάρχει το φοβερό και τεράστιο πρόβλημα της τρομοκρατίας», συμπλήρωσε.
Από τα πλήρως εξοπλισμένα διαμερίσματα και το all-inclusive ενοίκιο μέχρι τις κοινότητες φοιτητών και την ψηφιακή διαχείριση της καθημερινότητας, η Unity Smart Living προτείνει έναν διαφορετικό τρόπο να ζει κανείς τα φοιτητικά του χρόνια
Σήμερα, οι επιχειρήσεις δεν αναζητούν απλώς θεωρητικές γνώσεις, αλλά ανθρώπους που μπορούν να ενταχθούν άμεσα στην παραγωγή, να χειριστούν σύγχρονες τεχνολογίες και να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις ενός περιβάλλοντος που αλλάζει με ιλιγγιώδεις ρυθμούς
Ένα φθινοπωρινό Σαββατοκύριακο στις Σπέτσες είναι αρκετό για να καταλάβεις γιατί χιλιάδες άνθρωποι επιστρέφουν ξανά και ξανά. Όχι μόνο για έναν αγώνα, αλλά για μια εμπειρία που έχει εξελιχθεί σε σημείο αναφοράς του αθλητικού τουρισμού στην Ελλάδα.