Ουγγαρία: Έτοιμη να καταθέσει... μήνυση εναντίον της ΕΕ για τους μετανάστες

Ουγγαρία: Έτοιμη να καταθέσει... μήνυση εναντίον της ΕΕ για τους μετανάστες

Το ουγγρικό κοινοβούλιο ενέκρινε ένα ψήφισμα με το οποίο επιτρέπει στην κυβέρνηση της χώρας να οδηγήσει την ΕΕ στα δικαστήρια αναφορικά με το πλάνο για την μετεγκατάσταση των προσφύγων

Ουγγαρία: Έτοιμη να καταθέσει... μήνυση εναντίον της ΕΕ για τους μετανάστες
Η Ουγγαρία δείχνει αποφασισμένη να κλιμακώσει τις αντιδράσεις της σχετικά με το προσφυγικό, ύστερα από την απόφαση που πήρε σήμερα το κοινοβούλιό της που δίνει την δυνατότητα στην κυβέρνηση να μηνύσει την Ευρωπαϊκή Ένωση για το συγκεκριμένο θέμα.

Ο πρωθυπουργός Ορμπάν κατηγόρησε την ΕΕ ότι αγνοεί τις επιθυμίες κάθε μέλους, παίρνοντας αποφάσεις μέσα σε ένα γενικότερο πλαίσιο που δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα της χώρας.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης της Ουγγαρίας ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει πλέον την εξουσιοδότηση να οδηγήσει τα αρμόδια όργανα της ΕΕ στα δικαστήρια, σχετικά με το θέμα της μετεγκατάστασης των προσφύγων και των σχετικών με αυτή ποσοστόσεων. Μάλιστα ο υπουργός Laszlo Trocsanyi είπε ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει να καταθέσει την μήνυση στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο στο Λουξεμβούργο στις αρχές Δεκεμβρίου.

Κλείσιμο
Η συγκεκριμένη «μηνυτήρια αναφορά» κατηγορεί την ΕΕ ότι αγνοεί τα δικαιώματα κάθε μέλους και των κυβερνήσεών τους να εκφράσουν την γνώμη τους, στον σχεδιασμό για την μετεγκατάσταση 160.000 προσφύγων σε 28 μέλη ανάλογα με τον πληθυσμό τους.

«Οι περισσότεροι από τους Ευρωπαίους διαφωνούν με το πρόγραμμα» δηλώνει ο υπουργός, ενώ ο Ορμπάν, διατηρώντας την σκληρή γραμμή σε σχέση με το μεταναστευτικό, δήλωσε με έμφαση ότι «Όσο αυτή η κυβέρνηση αναπνέει, εμείς θα αποφασίζουμε ποιους θα αφήσουμε να μπουν στην χώρα και με ποιους θέλουμε να ζήσουμε μαζί».

Πάντως στο ίδιο μήκος κλίματος με την Ουγγαρία κινούνται και χώρες όπως η Σλοβακία και η Πολωνία, οι οποίες και αυτές σκοπεύουν να κινηθούν νομικά εναντίον της απόφασης της ΕΕ για τους πρόσφυγες και την ποσόστωση της μετεγκατάστασής τους στα 28 κράτη-μέλη.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης