Σε κλοιό τζιχαντιστών η Φαλούτζα

Σε κλοιό τζιχαντιστών η Φαλούτζα

Πολιορκείται ένα από τα τελευταία προπύργια του ιρακινού στρατού στην επαρχία Αλ Ανμπαρ, δυτικά της Βαγδάτης

Σε κλοιό τζιχαντιστών η Φαλούτζα
Συνεχίζουν την προέλασή τους οι τζιχαντιστές στο Κομπάνι της Συρίας παρά την ενίσχυση των αεροπορικών επιδρομών από την Ουάσινγκτον και τους συμμάχους της τα τελευταία δύο 24ωρα στον κουρδικό θύλακα. Οπως αναφέρει η αμερικανική εφημερίδα «Wall Street Journal», συνολικά 21 αεροπορικές επιδρομές εξαπέλυσαν τις τελευταίες δύο ημέρες οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους κατά θέσεων των τζιχαντιστών στην κουρδική πόλη της Συρίας δίχως όμως να καταφέρουν να τους απομακρύνουν.

Την ίδια ώρα, οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους σφίγγουν τον κλοιό γύρω από την πόλη Φαλούτζα, ένα από τα τελευταία προπύργια του ιρακινού στρατού στην επαρχία Αλ Ανμπαρ, δυτικά της Βαγδάτης, σύμφωνα με τον αρχηγό της τοπικής αστυνομίας. Οι άνδρες του Ισλαμικού Κράτους έφτασαν στην Φαλούτζα από τρεις άξονες. «Είμαστε ουσιαστικά πολιορκημένοι», είπε ο Άρεφ αλ Τζανάμπι μιλώντας τηλεφωνικά στο Γαλλικό Πρακτορείο.«Μέχρι στιγμής αντέχουμε, έχουμε τη βοήθεια των μαχητών τοπικών φυλών» πρόσθεσε. «Ομως αν πέσει η Φαλούτζα, η μάχη θα μετατοπιστεί στην είσοδο της Βαγδάτης και της Κερμπάλα», προειδοποίησε. Η πόλη Φαλούτζα βρίσκεται περίπου 40 χιλιόμετρα δυτικά της ιρακινής πρωτεύουσας, όμως οι τζιχαντιστές θα πρέπει να καταλάβουν στη συνέχεια και μεγάλους τομείς που ελέγχει ο στρατός, μέχρι να φτάσουν στις πύλες της Βαγδάτης.

Ο ιρακινός στρατός, παρά τη βοήθεια των τοπικών φυλών και τις αεροπορικές επιδρομές από τον διεθνή συνασπισμό που μάχεται τους τζιχαντιστές, έχει χάσει ουσιαστικά ένα μεγάλο μέρος της σουνιτικής επαρχίας Αλ Άνμπαρ.

Με τον Αμερικανό πρόεδρο να διαμηνύει χτες ότι ο αγώνας κατά των τζιχαντιστών σε Συρία και Ιράκ θα είναι μακρύς, η Ουάσινγκτον παραδέχτηκε ότι η έλλειψη χερσαίων δυνάμεων δυσκολεύει τα πράγματα κυρίως στον κουρδικό θύλακα Κομπάνι, στα σύνορα Συρίας- Τουρκίας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης