Στο μισό μειώνεται το κόστος κλήσεων από και προς το εξωτερικό με κινητά τηλέφωνα

Στο μισό μειώνεται το κόστος κλήσεων από και προς το εξωτερικό με κινητά τηλέφωνα

Δείτε πώς διαμορφώνονται από σήμερα οι τιμές για κλήσεις/ανά λεπτό, sms και όγκο δεδομένων στο internet - Η χρήση των κινητών τηλεφώνων στο εξωτερικό θα στοιχίζει πλέον λιγότερο 

Στο μισό μειώνεται το κόστος κλήσεων από και προς το εξωτερικό με κινητά τηλέφωνα
Το πρώτο βήμα για την πλήρη κατάργηση των τελών περιαγωγής δεδομένων εντός της Ε.Ε. έγινε σήμερα καθώς την 1η Ιουλίου 2014, η ΕΕ μειώνει πάνω από το 50% τις ανώτατες τιμές για την τηλεφόρτωση δεδομένων, ενώ μειώνεται το κόστος των τηλεφωνικών κλήσεων και των γραπτών μηνυμάτων.
 
Συγκεκριμένα, η εξερχόμενη κλήση εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το ανώτατο όριο (εκτός ΦΠΑ) που ήταν στα  0,24 ευρώ ανά λεπτό ομιλίας το 2013, μειώνεται στα 0,19 ευρώ/λεπτό, μείωση 21%.

Κλείσιμο
Η εισερχόμενη κλήση από 0,07 ευρώ/λεπτό μειώνεται στα 0,05 ευρώ/λεπτό, μείωση 28,5%, η αποστολή γραπτού μηνύματος από 0,08 ευρώ μειώνεται στα 0,06 ευρώ μείωση 25% και η τηλεφόρτωση δεδομένων από 0,45 ευρώ/ΜΒ στα 0,2 ευρώ/ΜΒ, μειώση 55,5%.
 
 
Επιπλέον, από την 1η Ιουλίου 2014 οι πάροχοι υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση  θα μπορούν να προσφέρουν μια χωριστή σύμβαση περιαγωγής πριν από το ταξίδι κάθε πολίτη και, ανά περίπτωση, ο καταναλωτής θα έχει τη δυνατότητα να επιλέγει έναν τοπικό πάροχο στη χώρα που επισκέπτεται, για υπηρεσίες δεδομένων όπως ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, ανάγνωση ειδήσεων, τηλεφόρτωση φωτογραφιών και παρακολούθηση βίντεο στο διαδίκτυο. Έτσι ο κάθε πολίτης θα μπορεί να συγκρίνει προσφορές περιαγωγής και να επιλέγει τις πιο συμφέρουσες τιμές.
 
Η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και επίτροπος αρμόδια για την ψηφιακή ατζέντα Νέιλι Κρους δήλωσε: «Η τεράστια μείωση των τιμών περιαγωγής δεδομένων θα είναι καθοριστική για όλους μας φέτος το καλοκαίρι. Αυτό όμως δεν είναι αρκετό. Γιατί πρέπει να υπάρχουν τέλη περιαγωγής σε μια ενιαία αγορά; Μέχρι το τέλος του έτους, ελπίζω ότι θα καταργηθούν τα τέλη περιαγωγής όπως έχει συμφωνηθεί. Το Κοινοβούλιο έκανε ό,τι του αναλογούσε. Εναπόκειται τώρα στα κράτη μέλη να εφαρμόσουν τη συμφωνία!»


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης