Έναν πρωτότυπο τρόπο βρήκαν δυο νεαρές κοπέλες στην Ινδία στην προσπάθειά τους να καταπολεμήσουν τους βιασμούς, που το τελευταίο διάστημα σημειώνονται στη χώρα.
Μιας και κάτι σαν την «ζώνη αγνότητας» δεν ήταν και πολύ άνετο, τα κορίτσια σκέφτηκαν έναν άλλο δρόμο: Δημιούργησαν ένα τζιν παντελόνι που έχει ραμμένο ειδικό κουμπί για να καλείται στο σημείο η αστυνομία, όταν το πατήσει η κοπέλα που κινδυνεύει. Το κουμπί αυτό στέλνει σήμα στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα και παράλληλα δίνει στις αρχές το στίγμα της κοπέλας στο σημείο που το πάτησε.
Το τζιν αναμένεται να διατεθεί σύντομα στην αγορά.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, στην Ινδία συμβαίνει ένας βιασμός κάθε 22 λεπτά!
Στους μήνες που απουσίασε από τη δουλειά της λόγω άδειας μητρότητας, η Κατερίνα Πετράκη παρακολούθησε από απόσταση μια αλλαγή που εξελισσόταν με ταχύτητα. Η Τεχνητή Νοημοσύνη άρχιζε να περνά από τη θεωρία στην πράξη, αποκτώντας θέση στην καθημερινότητα ολοένα και περισσότερων επαγγελμάτων. Αυτό που μέχρι πρότινος έμοιαζε με μια τεχνολογία του μέλλοντος, γινόταν σταδιακά μέρος του παρόντος.
Σε μια βραδιά υψηλού συμβολισμού στην καρδιά της Αθήνας, με φόντο τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, ο Παναθηναϊκός παρουσίασε τις νέες εμφανίσεις του για τη σεζόν 2026/27, εγκαινιάζοντας επισήμως παράλληλα και τη νέα στρατηγική συνεργασία του με τη Superbet, η οποία αποτελεί τον Μεγάλο Χορηγό της ομάδας
Οι δασικές πυρκαγιές αποτελούν πλέον μια πραγματικότητα που απαιτεί διαφορετική προετοιμασία. Η πρόληψη, η σωστή ενημέρωση και η ασφαλιστική προστασία συνθέτουν σήμερα μια νέα κουλτούρα ανθεκτικότητας.