Έναν πρωτότυπο τρόπο βρήκαν δυο νεαρές κοπέλες στην Ινδία στην προσπάθειά τους να καταπολεμήσουν τους βιασμούς, που το τελευταίο διάστημα σημειώνονται στη χώρα.
Μιας και κάτι σαν την «ζώνη αγνότητας» δεν ήταν και πολύ άνετο, τα κορίτσια σκέφτηκαν έναν άλλο δρόμο: Δημιούργησαν ένα τζιν παντελόνι που έχει ραμμένο ειδικό κουμπί για να καλείται στο σημείο η αστυνομία, όταν το πατήσει η κοπέλα που κινδυνεύει. Το κουμπί αυτό στέλνει σήμα στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα και παράλληλα δίνει στις αρχές το στίγμα της κοπέλας στο σημείο που το πάτησε.
Το τζιν αναμένεται να διατεθεί σύντομα στην αγορά.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, στην Ινδία συμβαίνει ένας βιασμός κάθε 22 λεπτά!
Η ιστορία ενός εκπαιδευτικού θεσμού που συνδέει ευρηματικά τα παιδιά με την τεχνολογία και την καινοτομία και αποτελεί μια οργανωμένη πλατφόρμα δημιουργικής σκέψης που εξάγει την ελληνική ρομποτική στον κόσμο.
Σήμερα, οι επιχειρήσεις δεν αναζητούν απλώς θεωρητικές γνώσεις, αλλά ανθρώπους που μπορούν να ενταχθούν άμεσα στην παραγωγή, να χειριστούν σύγχρονες τεχνολογίες και να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις ενός περιβάλλοντος που αλλάζει με ιλιγγιώδεις ρυθμούς