Οι Femen «χτύπησαν» στο Παρίσι κατά του φασισμού

Οι Femen «χτύπησαν» στο Παρίσι κατά του φασισμού

Διαδήλωσαν ζωγραφίζοντας ένα χιτλερικό μουστάκι στο πρόσωπό τους και στο γυμνό στήθος τους μια ευρωπαϊκή σημαία με τα αστέρια της να σχηματίζουν τον αγκυλωτό σταυρό

Οι Femen «χτύπησαν» στο Παρίσι κατά του φασισμού
Έχοντας ζωγραφίσει ένα χιτλερικό μουστάκι στο πρόσωπό τους και στο γυμνό στήθος τους μια ευρωπαϊκή σημαία με τα αστέρια της να σχηματίζουν τον αγκυλωτό σταυρό, οι ακτιβίστριες της φεμινιστικής οργάνωσης Femen διαδήλωσαν σήμερα στο Παρίσι κατά του γαλλικού ακροδεξιού κόμματος Εθνικό Μέτωπο (FN), το οποίο την ώρα εκείνη παρουσίαζε τους υποψηφίους του για τις ευρωεκλογές.



Κλείσιμο
Οι 22 ακτιβίστριες, που φορούσαν μαύρα παντελόνια και παπούτσια και έφτασαν στον χώρο της διαμαρτυρίας με στρατιωτικό σχηματισμό και βήμα, φώναξαν συνθήματα «φασιστική επιδημία» και «Μαρίν, φασίστρια», αναφερόμενες στην πρόεδρο του FN Μαρίν Λεπέν.

Οι διαδηλώτριες, στο στήθος και την πλάτη των οποίων ήταν επίσης γραμμένο το σύνθημα «φασιστική επιδημία», δεν κατάφεραν να εισέλθουν στον χώρο όπου το FN πραγματοποιούσε συνέντευξη Τύπου, όμως κατήγγειλαν θορυβωδώς «την φασιστική επιδημία που εξαπλώνεται στην Ευρώπη», όπως δήλωσε η εκπρόσωπός τους Ίνα Σεβτσένκο.



Την ώρα που στόχος της Λεπέν είναι το κόμμα της να βρεθεί «στην πρώτη θέση σε εθνικό επίπεδο» στις ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου, οι Femen ξεκινούν σήμερα «μια διεθνή εκστρατεία κατά των φασισμών στην Ευρώπη», εξήγησε η Σεβτσένκο.

Η δράση των Femen στο Παρίσι διήρκησε μερικά λεπτά. Στη συνέχεια η αστυνομία περικύκλωσε και συνέλαβε τις 22 ακτιβίστριες.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης