Ο Νιγηριανός με το ελληνικό βιβλιοπωλείο στη Νέα Υόρκη!

Ο Νιγηριανός με το ελληνικό βιβλιοπωλείο στη Νέα Υόρκη!

Παράδειγμα προς μίμηση ο 48χρονος ιδιοκτήτης Sam Chekwas - Λάτρης της ελληνικής γλώσσας βάζει τα «γυαλιά» σε όλους μας... - Δυστυχώς εδώ και δύο χρόνια το μαγαζί έχει κλείσει

Ο Νιγηριανός με το ελληνικό βιβλιοπωλείο στη Νέα Υόρκη!
Αυτό ήταν το μοναδικό ελληνικό βιβλιοπωλείο στη Νέα Υόρκη και ανήκε σε έναν Νιγηριανό! Το «Seaburn» βρισκόταν στις 33-18 Broadway, προσφέροντας μια ποικιλία από ελληνικά βιβλία, όπως αρχαία λογοτεχνία και ιστορία, σύγχρονη λογοτεχνία, βιογραφίες, μελέτες, ακόμα και βιβλία τέχνης, γραμμένα στα ελληνικά και αγγλικά.

Πού κρύβεται η είδηση;

Ο 48χρονος ιδιοκτήτης Sam Chekwas ήταν Νιγηριανός, ένας άνθρωπος ο οποίος αισθάνεται και είναι περήφανος ως Έλληνας και μιλά άπταιστα ελληνικά.

Κλείσιμο


Ήταν φοιτητής στη Νιγηρία όταν διάβασε την τραγωδία «Αντιγόνη» στα Αγγλικά. Από τότε έγινε ένας μεγάλος υποστηρικτής του ελληνικού πνεύματος!

Στη δεκαετία του 1980 ήρθε στην Ελλάδα για να μελετήσει και να μάθει την ελληνική γλώσσα και σπούδασε στο Αριστοτέλειο πανεπιστήμιο Οδοντίατρος.

Στη συνέχεια έφυγε από τη Θεσσαλονίκη και ταξίδεψε στην Αμερική για να συναντήσει τους αδελφούς του. Το 1992 άνοιξε τις εκδόσεις «Seaburn». Έχει ήδη δημοσιεύσει 120 ελληνικά βιβλία, συμπεριλαμβανομένης μιας ανθολογίας με τίτλο «Salonica Press».


Το βιβλιοπωλείο του εγκαινιάστηκε το 1994,ωστόσο, δυστυχώς, εδώ και δύο χρόνια έχει κλείσει. 

Τι είναι όμως, αυτό που στενοχωρεί τον Σαμ; «Η νεολαία των ομογενών δεν ξέρει πολλά για την ελληνική γλώσσα και τα βιβλία!»

«Η σύγχρονη Ελλάδα έχει περισσότερα να προσφέρει από την προώθηση της φέτας, της ελιάς και των υπέροχων παραλιών», περιγράφει στη συνέχεια, μεταξύ άλλων, ο Sam Chekwas.

Ο Νιγηριανός που αποδεκνύεται περισσότερο Έλληνας από πολλούς από εμάς, προσπαθούσε πάντα για την προώθηση της ελληνικής γλώσσας με κάθε δυνατό τρόπο. Έχει προσφέρει μαθήματα Ελληνικής γλώσσας δωρεάν, ενώ επιδιώκει να πείσει τους Ελληνες να διδάξουν στα παιδιά τους τη γλώσσα από την οποία όλες οι υπόλοιπες δανείστηκαν λέξεις.

Ο Sam ζει στη Νέα Υόρκη μαζί με την γυναίκα του και τα τρία παιδιά του, επισκέπτεται την Ελλάδα δύο φορές το χρόνο και είμαστε σίγουροι ότι θα «χτυπήσει» ξανά με κάποιο νέο ελληνικό «δυνατό» εγχείρημα.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης