Ανεβάζοντας φωτογραφίες στο facebook χάνετε… «φίλους»!

Ανεβάζοντας φωτογραφίες στο facebook χάνετε… «φίλους»!

Είναι o πιο γρήγορος τρόπος για να μείνετε μόνοι σας… διαδικτυακά!

Ανεβάζοντας φωτογραφίες στο facebook χάνετε… «φίλους»!
Η ανάρτηση φωτογραφιών στο Facebook φαίνεται ότι είναι ο πιο γρήγορος τρόπος για να χάσει κάποιος τους διαδικτυακούς του φίλους, σύμφωνα με μια νέα μελέτη.

Ερευνητές ανακάλυψαν ότι όσοι «ανεβάζουν» επανειλημμένα φωτογραφίες κινδυνεύουν να διαγραφούν από όσους βλέπουν τις λήψεις αυτές.
 
Μπορεί να βλάψει ακόμα και τις σχέσεις με τους φίλους, τους συγγενείς και τους συναδέλφους που δεν «έχουν πολύ καλή σχέση με εκείνους που μοιράζονται συνεχώς φωτογραφίες του εαυτού τους».
 
Κλείσιμο
Επίσης, κάποιος που ανεβάζει περισσότερες φωτογραφίες των φίλων του θα μπορούσε επίσης να μείνει χωρίς διαδικτυακούς φίλους, αλλά αυτό να έχει επιπτώσεις και στην ποιότητα της σχέσης τους.
 
Η έρευνα που έγινε σε περισσότερους από 500 χρήστες του Facebook κατέληξε στο ότι η ποσότητα και το περιεχόμενο των φωτογραφιών έχουν αντίκτυπο στο επίπεδο στήριξης και οικειότητας μέσα στις σχέσεις.
 
Ο Dr David Houghton του Πανεπιστημίου του Birmingham δήλωσε: «Η έρευνά μας διαπίστωσε ότι εκείνοι που ανεβάζουν συχνά φωτογραφίες στο Facebook κινδυνεύουν να καταστρέψουν τις σχέσεις που έχουν στην πραγματική τους ζωή.
 
Αυτό συμβαίνει επειδή οι άνθρωποι, εκτός από τους πολύ στενούς φίλους και τους συγγενείς, δεν συμπαθούν ιδιαιτέρως όσους ανεβάζουν διαρκώς φωτογραφίες του εαυτού τους. Αξίζει να θυμηθούμε ότι τα ποστ που κάνουμε σε φίλους μας στο Facebook, ουσιαστικά τα βλέπουν πολύ περισσότερα άτομα, από συνεργάτες και φίλους μέχρι άτομα της οικογένειας και απλοί γνωστοί και καθένας από τους οποίους αντιλαμβάνεται διαφορετικά αυτό που βλέπει».
 
Οι ερευνητές επίσης αναφέρουν ότι οι μεγάλες διαφημιστικές καμπάνιες που ενθαρρύνουν τους χρήστες του διαδικτύου να δημοσιεύσουν φωτογραφίες του εαυτού τους με το προϊόν στο Facebook, ρισκάρουν επίσης τη σχέση τους με τους «φίλους» τους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης