Λάρισα-Αστέρας Τρίπολης 1-4: Καταιγίδα σωτηρίας για Αστέρα, έμπλεξε η ΑΕΛ!

Λάρισα-Αστέρας Τρίπολης 1-4: Καταιγίδα σωτηρίας για Αστέρα, έμπλεξε η ΑΕΛ!

Ο Αστέρας Τρίπολης ήταν καταιγιστικός στο πρώτο ημίωρο καθώς πέτυχε τρία γκολ κι έτσι με super Μανιά (χατ τρικ) δεν δυσκολεύτηκε με το 4-1 επί της ΑΕΛ να πάρει το τρίποντο παραμονής και να βάλει δύσκολα στους «βυσσινί»!


Λάρισα-Αστέρας Τρίπολης 1-4: Καταιγίδα σωτηρίας για Αστέρα, έμπλεξε η ΑΕΛ!
Είχαμε πολλά γκολ (4), πολλά πέναλτι (3), ένα χατ-τρικ, σπουδαίες επεμβάσεις. Το ΑΕΛ-Αστέρας Τρίπολης ήταν χορταστικό-απολαυστικό με νικητές και χαμένους. Μεγάλη χαμένη η Λάρισα η οποία πλέον μπαίνει σε μπελάδες και μεγάλος νικητής ο Αστέρας ο οποίος με το χατ-τρικ του Μανιά δείχνει να ξεμπερδεύει με την υπόθεση παραμονή.
 
ΗΜΙΧΡΟΝΟ ΑΠΟ PREMIER LEAGUE
Κι όμως. Το Λάρισα-Αστέρας Τρίπολης μας πρόσφερε ένα από καλύτερα 45λεπτα της φετινής λίγκας. Τέσσερα γκολ, δύο πέναλτι. Και παρά το γεγονός ότι η ΑΕΛ ήταν καλύτερη ο Αστέρας Τρίπολης βρέθηκε σε σπουδαία μέρα στο επιθετικό του κομμάτι και τις φάσεις που δημιούργησε τις έκανε γκολ. Στην πρώτη του επίσκεψη στην περιοχή της ΑΕΛ ο Μανιάς με τρομερή κεφαλιά άνοιξε το γκολ και στην δεύτερη επίσκεψη κέρδισε πέναλτι.

Κλείσιμο
Ο Φαρίνια ανετράπη από τον Ρέντζα (ελέγχεται ο Θάνος για το πέναλτι που έδωσε) και ο Μάσα στο 28' έκανε το 0-2 για τον Αστέρα. Και σα να μην έφτανε αυτό για την Λάρισα ήρθε και τρίτο γκολ στο 30' πάλι από τον Μανιά μιας και ο Ξενοδόχοβ έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του στο σουτ του Μανιά.

Ωστόσο το ματς δεν τελείωσε στο... μισάωρο. Κι αυτό γιατί ο Ναζλίδης μείωσε γρήγορα στο 34' (με κεφαλιά) και στο 38' κέρδισε πέναλτι ο Αβραάμ από τον Ντοναρούμα. Ομως ο Ιταλός ρέφαρε το λάθος του με σπουδαία επέμβαση στον Ναζλίδη στέλνοντας και τη μπάλα στο δοκάρι.

ΠΑΛΕΨΕ Η ΑΕΛ, ΠΑΛΙ ΓΚΟΛ Ο ΑΣΤΕΡΑΣ
Ηταν δεδομένο πως η ΑΕΛ δεν θ' άφηνε το ματς. Πίεσε αρκετά στο δεύτερο ημίχρονο, έκλεισε τον Αστέρα αλλά δεν μπόρεσε ν' απειλήσει αρκετές φορές την εστία του Ντοναρούμα. Κι όσες φορές το έκανε ο Ιταλός είχε καλές επεμβάσεις (και στο σουτ του Μασαλέσα και στο πλασέ του Ναζλίδη). 

Η Λάρισα όχι μόνο δε μείωσε αλλά δέχθηκε και γκολ στο 90' μιας και ο Φατιόν έκανε πέναλτι (χέρι στο φάουλ του Μάσα) και ο Μανιάς σημείωσε χατ-τρικ.

Mvp: Μανιάς. Προσωπικό γκολ το πρώτο που πιάνει μια πολύ δύσκολή κεφαλιά. Κυνήγησε την φάση στο δεύτερο δικό του και τρίτο του Αστέρα. Εκανε και χατ-τρικ στο 90' με πέναλτι. Ο καλύτερος του αγώνα.

Αδύναμος κρίκος: Ναζλίδης. Οχι ότι ήταν κακός. Μαλλον ο καλύτερος της ΑΕΛ. Αλλά χάνει το πέναλτι για να μειώσει σε 2-3 και σπουδαία φάση στο δεύτερο ημίχρονο. Ατυχος και άστοχος και αδύναμος κρίκος.

Στο ύψος του: Ντοναρούμα. Θα μπορούσε να είναι και ο Μάσα. Αλλά ο Ιταλός γκολκίπερ έκανε σπουδαίες επεμβάσεις για να κρατήσει τη νίκη για την ομάδα του.

Η γκάφα: Οχι ακριβώς γκάφα. Αλλά το χαμένο πέναλτι του Ναζλίδη είναι κρίσιμο. Στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου η ΑΕΛ θα μείωνε στο γκολ, αλλά ο επιθετικός της ΑΕΛ αστόχησε. Για την ακρίβεια το έβγαλε ο Ντοναρούμα.

Το στραγάλι: Ελέγχεται ο Θάνος για το πέναλτι που έδωσε στον Αστέρα Τρίπολης (Ρέντζας σε Φαρίνια). Στις υπόλοιπες αποφάσεις του ήταν σωστός.

Το ταμείο του gazzetta.gr: Ο Αστέρας πήρε μια σπουδαία νίκη και δείχνει να ξεμπερδεύει οριστικά με την παραμονή. Αντίθετα η Λάρισα έμπλεξε. Σε συνδυασμό με τη νίκη και του Ηρακλή και της Βέροιας η ΑΕΛ μπαίνει στην εξίσωση για τον υποβιβασμό!

Οι συνθέσεις:
ΛΑΡΙΣΑ (Ανδρέας Πάους): Ξενοδοχόβ, Ρέντζας, Αντονι, Φάρκας, Κόντορ, Μασαλέσα, Ντέλετιτς, Βαρέλα (54' Αναστασόπουλος), Ναζλίδης, Αγκάνοβιτς (75' Καπος), Αβραάμ
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Στάικος Βεργέτης): Ντοναρούμα, Γιαννούλς, Μπέρτος, Τριανταφυλλόπουλος, Σελίν, Τσουκαλάς, Ιγκλέσιας, Μάσα (92' Κώτσιρας), Φαρίνια (81' Κυριακόπουλος), Ιωαννίδης (65' Χαμντανί), Μανιάς
Πηγή:www.gazzetta.gr


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης