Μαξίμου για Γεννηματά: Ήρθε να δημιουργήσει επικοινωνιακές εντυπώσεις και πήρε την απάντησή της

Μαξίμου για Γεννηματά: Ήρθε να δημιουργήσει επικοινωνιακές εντυπώσεις και πήρε την απάντησή της

Κυβερνητικές πηγές ρίχνουν «λάδι στη φωτιά» της αντιπαράθεσης Τσίπρα - Γεννηματά, επιχειρώντας να αναδείξουν ως «νικητή» της φραστικής κόντρας τον πρωθυπουργό

Μαξίμου για Γεννηματά: Ήρθε να δημιουργήσει επικοινωνιακές εντυπώσεις και πήρε την απάντησή της
Συνεχίζεται, μέσω κυβερνητικών πηγών, η κόντρα του Μαξίμου με την επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά
. Σχολιάζοντας τα περί «θηλιάς στο λαιμό της χώρας και των πολιτών», οι εν λόγω πηγές 
τόνιζαν ότι σε μια συζήτηση που αφορούσε εθνικά θέματα, η κυρία Γεννηματά ήρθε να δημιουργήσει επικοινωνιακές εντυπώσεις.

Προσέθεταν, δε, πως, «όταν η κυρία Γεννηματά και το ΠΑΣΟΚ, από το 2010 έως το 2015, επέβαλαν 65 δισ. μέτρα, εκτόξευσαν την ανεργία στο 27%, πήραν το χρέος από το 120% και το πήγαν στο 180% και συρρίκνωσαν την ελληνική οικονομία κατά 25% του ΑΕΠ και σήμερα μιλούν για θηλιά, ήταν αναμενόμενο να λάβει την απάντησή της», παραπέμποντας στην παρατήρηση του κ. Τσίπρα: «Εσείς μας βάλατε στα Μνημόνια».

Από κει και πέρα, όσον αφορά στη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, κυβερνητικές πηγές περιγράφουν το κλίμα ως «ήπιο και καλό», εξηγώντας πως συζητήθηκαν αναλυτικά οι αποφάσεις του Eurogroup, καθώς και οι εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό.

Κλείσιμο
Οι ίδιες πηγές τόνιζαν πως ο πρωθυπουργός περιέγραψε αναλυτικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη τις τεχνικές λεπτομέρειες της συμφωνίας της 15ης Ιουνίου και χαρακτήρισε εθνικό στόχο την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και την έξοδο της χώρας στις αγορές.

Ο
Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε πως «είναι θεμιτή η πολιτική αντιπαράθεση στα θέματα οικονομίας, ωστόσο δεν πρέπει να εκπέμπονται λάθος μηνύματα προς τους επενδυτές. Η αντιπαράθεση δεν πρέπει να κάνει ζημιά στον εθνικό στόχο».

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο πρωθυπουργός έκανε άνοιγμα προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αναφορικά με την Αναπτυξιακή Τράπεζα, υπογραμμίζοντας πως στόχος του είναι να επιδιώξει πλατιά διακομματική συναίνεση τόσο ως προς το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας της (τράπεζας) όσο και ως προς τη διοίκηση της.

Για τις εξελίξεις στο Κυπριακό, ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον πρόεδρο της ΝΔ, για το πού βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις και επανέλαβε την πάγια ελληνική θέση και υπογράμμισε πως μπορεί να υπάρξει πεδίο συνεννόησης με τα πολιτικά κόμματα, προκειμένου να φτάσει σε επίλυση το ζήτημα.

Οι δύο άνδρες συζήτησαν και για το μέλλον της Ευρώπης, με αιχμή τις συζητήσεις που αναπτύσσονται για τις αλλαγές στην αρχιτεκτονική της Ένωσης.

Αναφορικά με τις πρωτοβουλίες του πρωθυπουργού για τις συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς, οι ίδιες πηγές τις χαρακτήριζαν αναγκαίες. Είναι σωστό να ενημερώνονται οι πολιτικοί αρχηγοί απευθείας από τον πρωθυπουργό, σημείωναν χαρακτηριστικά. Είναι προφανές πως ο σημερινός πρωθυπουργός σέβεται το Κοινοβούλιο, τους θεσμούς και τους αρχηγούς σε αντίθεση με τους προκατόχους του, σχολίαζαν...
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης