Ο Φίλης θέλει να βγάλει εκτός νόμου την κίνηση «Παραιτηθείτε»!

Ο Φίλης θέλει να βγάλει εκτός νόμου την κίνηση «Παραιτηθείτε»!

«Πρόκειται για ένα κίνημα στα όρια της συνταγματικής ανοχής» σχολίασε ο υπουργός Παιδείας για τη συγκέντρωση που προγραμματίζεται για τις 15 Ιουνίου στο Σύνταγμα - ΝΔ: Ο κ. Φίλης και ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλουν να αποδεχθούν ότι δικαίωμα να διαδηλώνουν στο πλαίσιο του νόμου έχουν όλοι οι Έλληνες πολίτες - Πώς αντιδρούν στο Facebook οι διοργανωτές της διαδήλωσης

Ο Φίλης θέλει να βγάλει εκτός νόμου την κίνηση «Παραιτηθείτε»!
Πολιτικές αντιδράσεις εγείρουν οι δηλώσεις που έκανε σήμερα ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης
, ο οποίος βρίσκεται για μια ακόμα φορά στο στόχαστρο. Κληθείς να σχολιάσει την κίνηση «Παραιτηθείτε», που διοργανώνεται στο Σύνταγμα στις 15 Ιουνίου, ο κ. Φίλης έκανε μία τουλάχιστον... περίεργη τοποθέτηση, υποστηρίζοντας: «Κατά τη γνώμη μου, πρόκειται για ένα κίνημα στα όρια της συνταγματικής ανοχής».

Αντιδρώντας άμεσα, η
ΝΔ
Κλείσιμο
σχολίασε σχετικά, με ανακοίνωσής της, ότι το δικαίωμα να διαδηλώνουν στο πλαίσιο του νόμου το έχουν όλοι οι Έλληνες πολίτες. «Ο κ. Φίλης και ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλουν να αποδεχθούν ότι δικαίωμα να διαδηλώνουν στο πλαίσιο του νόμου, έχουν όλοι οι Έλληνες πολίτες. Αντιλαμβάνονται, άλλωστε, ότι με την πολιτική και τη στάση τους προκαλούν τις αντιδράσεις της κοινωνίας» ήταν, πιο συγκεκριμένα, η τοποθέτηση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο ίδιος ο κ. Φίλης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha, είχε χαρακτηρίσει «αυτονόητη και αναμενόμενη» την επίθεση που δέχεται ο ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως «υπάρχει μια επίθεση απέναντι στην κυβέρνηση. Νόμιζαν ότι θα τελειώσουν, ότι θα ήταν μια σύντομη παρένθεση η κυβέρνηση της Αριστεράς στη χώρα μας. Δεν τους βγαίνει αυτό το πράγμα».

Αναφερόμενος ειδικότερα στην κινητοποίηση «Παραιτηθείτε», ο υπουργός Παιδείας υποστήριξε πως «θα υπάρξει κλιμάκωση διαδικασιών και υπονόμευσης σε εισαγωγικά τύπου "κινήματα κατσαρόλας"» -κινητοποιήσεις που, όπως ανέφερε, παρατηρούνται και στην Ισπανία, καθώς «μπορεί εκεί οι Podemos να κάνουν τη μεγάλη έκπληξη μαζί με την Αριστερά που κατεβαίνουν».

Ο κ. Φίλης συνέχισε, λέγοντας: «Όποιος θέλει μπορεί να οργανώνει ό,τι συγκεντρώσεις θέλει. Αυτό είναι άλλη ιστορία. Δημοκρατία έχουμε. Βεβαίως, δεν μπορεί να διοργανώνει κανείς μια υπονομευτική πολιτική παρέμβαση, διότι η διαστροφή της πολιτικής -το τι λέει η κυβέρνηση να το διαστρέφουν- είναι ένα στοιχείο, το οποίο δεν ευνοεί τη δημοκρατία. Το να δημιουργούνται κινητοποιήσεις στη βάση όχι πραγματικών λαϊκών προβλημάτων, αλλά στη βάση προφητικών υποτίθεται εξαγγελιών, ότι θα γίνει αυτό σε ένα χρόνο, άρα τώρα εγώ κάνω απεργία για το τι θα γίνει σε ένα χρόνο, είναι μια διαδικασία που έχει ελάχιστη σχέση με τη δημοκρατία».

Επιμένοντας στο θέμα της συγκέντρωσης με σύνθημα «Παραιτηθείτε», ο υπουργός Παιδείας είπε ότι πρόκειται για μια «κίνηση, η οποία δεν έχει ονοματεπώνυμο».

Και κατέληξε: «Είναι στα όρια, λέω. Πρέπει να δούμε τι θέλουν ακριβώς. Φαντομάς. Τι είναι αυτό το πράγμα; Να δούμε τι θέλουν ακριβώς. Να φύγετε; Είναι η μόνη κυβέρνηση, απ' ό,τι ξέρουμε στην Ελλάδα, όπου, όταν άλλαξαν οι συνθήκες και δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στις προγραμματικές της δεσμεύσεις, ξαναπήγε στο λαό και ζήτησε την ψήφο του λαού. Και έκλεισε την αξιολόγηση στη βάση μιας εντολής που πήρε τον Σεπτέμβριο από το λαό και θέλει να προχωρήσει, για να βγει η χώρα από την κρίση στο ξέφωτο της ανάπτυξης. Αυτό, αντί να συζητήσουμε πώς μπορεί να γίνει καλύτερη αυτή η πορεία, έχουμε μια λυσσασμένη υπονόμευση στην αρχή από τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη, τώρα δεν του βγαίνει, τώρα βγαίνουν μπροστά κάποιοι άλλοι με το φύγετε, όπως λένε».



Αντιδρούν οι διοργανωτές της συγκέντρωσης
Οι δηλώσεις Φίλη προκάλεσαν, όπως ήταν φυσικό, και σωρεία αντιδράσεων από τους διοργανωτές της συγκέντρωσης «Παραιτηθείτε», με πολλούς εξ αυτών να επιλέγουν να απαντήσουν στον υπουργό Παιδείας μέσω Facebook.

Μάνος Επιτροπάκης:

«Να σαπίσει το χέρι των ‪#‎παραιτηθείτε‬ ε κ. Φίλη; Στα όρια της Συνταγματικής ανοχής κινείται η κυβέρνηση που " παίζει"με την Συνταγματική αναθεώρηση και δημοψηφισματα όπως η χούντα, έχει διαλύσει όλους τους θεσμούς της χώρας,από τις ανεξάρτητες αρχές μέχρι την δικαιοσύνη, και έχει βάλει στο στόχαστρο την ελευθεροτυπία. Μετά τον ρεβανσιμό του Κυρίτση, ας δείξουν και το άλλο τους δημοκρατικό προφίλ. Ας μας βγάλουν κι εκτός νόμου. Ας απαγορεύσουν την διαδήλωση. Αυτά συμβαίνουν όμως όταν σήμερα ο κ Φίλης θα πρέπει να εξηγεί στο Πανελλήνιο πως "Ξεπούλησε" το Ελληνικό, όταν πέρσι έσκιζε τα ρούχα του πως δεν θα πουληθεί. Ο εξευτελισμός και η αυτοακύρωση αναπληρώνεται με αυταρχισμό, ταξικό μίσος και ρεβανσιμό.

Στις 15 Ιουνίου θα είμαστε όλοι οι Δημοκρατικοί πολίτες στο Σύνταγμα και θα δώσουμε ειρηνική αλλά βροντερη απάντηση στην χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης.
#παραιτηθείτε».

Γιάννης Πουλάκης

«Ο σύντροφος Φίλης, μάλλον σε σύΦιλη της δημοκρατίας εξελύσσεται»

Γιώργος Τσουκαλαδάκης

«Διαβάστε τι δηλώνει για το "ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ" ο κύριος Φίλης, ναι ο υπουργός Παιδείας μας, ο αρνητής της γενοκτονίας των Ποντίων.
Ένας λόγος παραπάνω να είμαστε στο Σύνταγμα όλοι στις 15/6.
Καλά αυτοί πάντα δεν ήτανε ΥΠΕΡ οποιασδήποτε ειρηνικής διαμαρτυρίας; Ή κάνω λάθος; Α, μάλλον εννοούνε όταν την οργανώνουν αυτοί ε;
Πονάνε πολύ. Και φαίνεται».

Θανάσης Χειμωνάς

«Χούντα α λα ΣΥΡΙΖΑ: Όχι πια τανκς μόνο Φίλη».

Γιάννης Χουντής

«Όταν το κινούμενο οξύμωρο Φίλης (αγράμματος Υπ.Παιδειας) λέει πως μια ειρηνική συγκέντρωση αντικυβερνητική είναι στα όρια της συνταγματικότητας καταλαβαίνεις τη φασίζουσα νοοτροπία τους και την απαξίωση των αστικών θεσμών. Ας καταργήσουν τα σχετικά άρθρα οπως επί Δικτατορίας».

Παναγιώτης Κωστούλας

«Ο κ. Νίκος Φίλης δήλωσε προ ολίγου στο ραδιόφωνο του Alpha ότι το κίνημα‪#‎παραιτηθείτε‬ κινείται στα όρια της συνταγματικής ανοχής!
Προφανώς κ. Φίλη μου. Μόνο οι συγκεντρώσεις των Αγανακτισμένων στις οποίες μετείχε όλο το υπουργικό σας συμβούλιο και κράδαινε κρεμάλες μπροστά στη βουλή ήταν μέσα στα όρια της συνταγματικής ανοχής.
Αδίστακτοι ολοκληρωτιστές οι μέρες σας είναι μετρημένες.
ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΜΑΔΟΥΡΙΣΜΟΣ!».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης