Vince Vaughn: Να επιτραπούν τα όπλα στα σχολεία

Vince Vaughn: Να επιτραπούν τα όπλα στα σχολεία

Ο χολιγουντιανός αστέρας παρομοιάζει το δικαίωμα της οπλοφορίας με αυτό της ελευθερίας του λόγου

Vince Vaughn: Να επιτραπούν τα όπλα στα σχολεία
Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρέθηκε ο διάσημος ηθοποιός Vince Vaughn, ο οποίος σε συνέντευξή του στο περιοδικό GQ έκανε κάποιες ανησυχητικές δηλώσεις.

Στο πλαίσιο της προώθησης της δεύτερης σεζόν της σειράς « True Detective», στην οποία πρωταγωνιστεί, ο Vaughn σε ερωτήσεις σχετικά με την οπλοφορία, τάχθηκε υπέρ του δικαιώματος της κατοχής όπλου, υποστηρίζοντας, μάλιστα, πως θα πρέπει να επιτραπεί η είσοδος τους στα σχολεία. 

Κλείσιμο
Αναλύοντας τις απόψεις του ο 45χρονος ηθοποιός, είπε: «Νομίζετε ότι οι πολιτικοί που κάνουν κουμάντο στη χώρα δεν έχουν όπλα στα σχολεία που πηγαίνουν τα παιδιά τους; Έχουν. Πρέπει να έχουμε τα ίδια δικαιώματα. Η απαγόρευση των όπλων είναι σαν να απαγορεύεις τα πιρούνια σε μία προσπάθεια να καταπολεμήσεις την παχυσαρκία. Αφαιρώντας τα όπλα, τα ναρκωτικά, το αλκοόλ δεν θα απαλλαχθεί ο κόσμος από την εγκληματικότητα».

 

Ο Vaughn συνέχισε, λέγοντας πως είναι δικαίωμα του κάθε ανθρώπου, όχι μόνο η κατοχή όπλου, αλλά και η δημόσια οπλοφορία. «Έχουμε το δικαίωμα να αντισταθούμε στην ανώτατη δύναμη μίας διεφθαρμένης και καταχρηστικής κυβέρνησης. Δεν πρόκειται για κυνήγι πάπιας, αλλά για την δυνατότητα υπεράσπισης του ατόμου. Είναι ο ίδιος λόγος για τον οποίο έχουμε ελευθερία λόγου. Είναι γνωστό ότι η μεγαλύτερη άμυνα ενάντια σε έναν εισβολέα είναι ο ήχος της σκανδάλης που κάποιος τραβά».

Ο διάσημος κωμικός υποστήριξε τις δηλώσεις του, φέρνοντας ως παράδειγμα τις αιματηρές επιθέσεις που γίνονται συχνά στα σχολεία, με δεκάδες θύματα. Όπως δήλωσε, οι επιθέσεις αυτές γίνονται σε περιοχές που ισχύουν οι μεγαλύτεροι περιορισμοί όπλων.

«Έχουν συμβεί μόνο σε μέρη που δεν επιτρέπονται όπλα. Αυτοί οι άνθρωποι είναι πνευματικά άρρωστοι και σκοτώνουν αθώους ανθρώπους. Σε όλα τα σχολεία μας, είναι παράνομο να υπάρχουν όπλα στον χώρο, έτσι ξανά και ξανά αυτοί οι άνθρωποι πηγαίνουν και πυροβολούν, επειδή γνωρίζουν ότι δεν υπάρχουν όπλα εκεί. Είναι τέρατα που σκοτώνουν εξάχρονα παιδάκια». 


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης