Δείτε LIVE το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στην πλατεία Συντάγματος

Δείτε LIVE το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στην πλατεία Συντάγματος

Για 1,5 εκατομμύριο συμμετέχοντες μιλούν οι διοργανωτές - Το protothema.gr μεταδίδει εικόνα από τη λαοθάλασσα στο κέντρο της Αθήνας - Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους - «Κάτω τα χέρια απ' τη Μακεδονία» - «Γερά, γερά, στα χνάρια του Μελά» - «Μίκη, αλλάζεις την ιστορία»

Δείτε LIVE το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στην πλατεία Συντάγματος
Πλημμύρισε από κόσμο η πλατεία Συντάγματος το μεσημέρι της Κυριακής καθώς πολίτες από κάθε γωνιά της Ελλάδας βρέθηκαν στο κέντρο της Αθήνα προκειμένου να δώσουν το «παρών» στο μεγαλειώδες συλλαλητήριο της Μακεδονίας.

Εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες γέμισαν την πλατεία Συντάγματος αλλά και τους δρόμους γύρω από αυτήν με λάβαρα και πανό υπέρ της ελληνικότητας της Μακεδονίας με ξεχωριστή νότα τους άντρες και τις γυναίκες με στολές Μακεδονομάχων ενώ αισθητή ήταν 
και η παρουσία νεαρών παιδιών που κρατώντας στα χέρια σημαίες φώναξαν ότι η Μακεδονία είναι Ελληνική.

Κλείσιμο


Κορυφαία στιγμή του συλλαλητηρίου η ώρα που στο βήμα βρέθηκε ο Μίκης Θεοδωράκης. Ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης που αποθεώθηκε κατά την άφιξή του στο Σύνταγμα λίγο πριν τις 12, ανέβηκε στην εξέδρα λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι υπό τους ήχους του τραγουδιού «σώπα όπου να' ναι θα σημάνουν οι καμπάνες».

Σε μια συγκλονιστική ομιλία ο Μίκης Θεοδωράκης - αφού ξεκαθάρισε ότι δεν τον φόβισε η επίθεση στο σπίτι του το μεσημέρι του Σαββάτου - τόνισε ότι «δεν θα δώσουμε ποτέ το όνομα Μακεδονία» προσθέτοντας ότι «μας κυβερνούν εθνομηδενιστές». 

Ο μεγάλος μουσουργός αποκάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση μειοψηφίας προειδοποιώντας ότι «αν διανοηθεί να βάλει υπογραφή σε ονομασία που θα περιέχει τον όρο Μακεδονία, είναι υποχρεωμένη να ρωτήσει πρώτα τον ελληνικό λαό». «Τόσο βλάκες μας θεωρεί ο Σκοπιανός πρωθυπουργός; Ή τόσο έτοιμους να κατεβάσουμε τα παντελόνια μας;» αναρωτήθηκε ο τεράστιος Μίκης.





Χαιρετισμό εκ μέρους της Εκκλησίας απηύθυνε ο Μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος, ο οποίος τόνισε ότι «η Εκκλησία δεν αποδέχεται τον όρο Μακεδονία ως συστατικό ονομασίας άλλου κράτους».





Λίγο πριν τις 11 το πρωί χριστιανικά σωματεία της Θεσσαλονίκης κατέβηκαν την οδό Ιπποκράτους τραγουδώντας το «Μακεδονία Ξακουστή».





Μετά τις 9 το πρωί έκαναν την εμφάνισή τους οι πρώτες ομάδες διαδηλωτών που ξεκίνησαν από το ξενοδοχείο Χίλτον.






Στο Σύνταγμα έκανε την εμφάνισή της και μια τεράστια ελληνική σημαία με εμβαδόν 150 τμ και ζωγραφισμένο πάνω της τον ήλιο της Βεργίνας, που οι διαδηλωτές ετοιμάζουν εδώ και μέρες. 



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης