PROTOTHEMA

Ελλάδα

Τι αποκαλύπτει το protothema.gr

Εκανε σύσκεψη η Περιφέρεια πριν 9 μέρες και δήλωνε έτοιμη για πλημμύρες!

Στις 6 Νοεμβρίου συγκεντρώθηκαν οι υπεύθυνοι για να διαπιστώσουν ότι είναι πανέτοιμοι να αντιμετωπίσουν τυχόν προβλήματα! - Σήμερα μετράμε νεκρούς...

Σοβαρότατες ευθύνες των αρμοδίων για τη σημερινή τραγωδία με νεκρούς στη Δυτική Αττική προκύπτουν από το γεγονός ότι μόλις 9 μέρες πριν η Περιφέρεια Δυτικής Αττικής δήλωνε απόλυτα προετοιμασμένη να αντιμετωπίσει πλημμυρικά φαινόμενα στη συγκεκριμένη περιοχή!

ΘΕΜΑ 104,6 FM. Το ραδιόφωνο που τα σπάει!!Οπως αποκαλύπτει το protothema.gr στις 6 Νοεμβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του (ΣΟΠΠ) Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη, Γιάννη Βασιλείου, ο οποίος τόνισε ότι “οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής είναι έτοιμες να ανταποκριθούν στις επερχόμενες συνθήκες της Χειμερινής Περιόδου” ενώ διαπιστώθηκε ότι “η στενή συνεργασία των αρμόδιων φορέων θα θωρακίσει  κατάλληλα την περιοχή ενόψει της αντιπλημμυρικής και αποχιονιστικής περιόδου”.
Αποκλειστικό θέμα της συνεδρίασης αυτής υπήρξε ο συντονισμός και η προετοιμασία του τοπικού συστήματος πολιτικής προστασίας για την καλύτερη θωράκιση της περιοχής. “Ενόψει της αντιπλημμυρικής και αποχιονιστικής περιόδου, όλοι οι συμμετέχοντες φορείς τόνισαν ότι βρίσκονται σε ετοιμότητα για να συνδράμουν στις κοινές προσπάθειες στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων και των επιχειρησιακών δυνάμεών τους”, αναφέρεται στο σχετικό δελτίο Τύπου, που εξέδωσε η Περιφέρεια Αττικής.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, η Εντεταλμένη Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Αττικής, κα. Ι. Τσούπρα, ο προϊστάμενος Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Αττικής, ο κος Ευ.Δαβάκης, ο προϊστάμενος ΠΕ Δυτικής Αττικής Ι.Λειβαδάρος, εκπρόσωποι των Δήμων Ελευσίνας, Μεγάρων, Ασπροπύργου, Μάνδρας- Ειδυλλίας, της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, του Λιμενικού Σώματος, της Αστυνομίας, του Στρατού, της Τροχαίας, της Πυροσβεστικής, της ΕΥΔΑΠ, της ΕΜΥ, του Συλλόγου Εθελοντών Θριασίου, κεντρικών και περιφερειακών υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής.Στη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας συμμετείχαν αναλυτικά οι ακόλουθοι: Γιώργος Πιτσινάδης ΔΕΔΔΗΕ Ελευσίνας, Χρήστος Γκάτσης Δ/νση Δασών Αττικής, Α. Βερτζάγιας Δ/νση Τεχνικων Εργων, Δημήτριος Στέλλιου Αποκεντρωμένη Διοίκηση, Α.Φιαμέγκος Δ/νση Μεταφορών-Επικοινωνιών, Παναγιώτης Γρηγορίου ΕΥΔΑΠ ΑΕ, Παναγιώτης Νιάφας ΠΥ Ελευσίνας, Ιωάννης Καλυμνάκης Εθελοντές Θριασίου, Σωτήριος Κανάκης, Αναστάσιος Χρηστίδης  Δήμος Ελευσίνας, Αβρααμ Κωνσταντινίδης και Ελένη Βερούτη Δήμος Ασπροπύργου, Νικόλαος Ντεντες Τροχαία, Ξ. Βαμβακερός και Α.Μαυράκης  ΔΔΕ Αττικής, Χρυσούλα Πέτρου ΕΜΥ, Β.Παπανικολάου Τροχαία Ελευσίνας, Δήμητριος Καιάφας ΠΥ Μεγάρων, Ζ. Φραγκιουδάκης Αστυνομία, Ε. Δαβάκης ΠΠ Αττικής, Ιωάννα Τσούπρα Εντεταλμένη ΠΠ Αττικής, Ι.Λειβαδάρος και Μ-Σ Μάνδηλα από ΠΠΠΕΔΑ, Μ. Κάραλη ΔΤΕ, Β.Σκούρτη ΔΑΟΚ ΠΕΔΑ, Ι.Κάντας Ολυμπία Οδός, Ι.Μαλανδράκης Λιμεναρχείο Ελευσίνας, Σ.Σκουλίδης Αττικές Διαδρομές, Κ.Κωστάκης Σχολή Πυροβολικού, Σωτηρία Φράγκου Δασαρχείο Μεγάρων, Α.Παπακωνσταντίνου και Σ.Δρίκος από Δήμο Μάνδρας-Ειδυλλίας.

Στο μεταξύ, και στο δήμο Μεγαρέων, στον οποίο υπάγεται η Νέα Πέραμος, είχε συνεδριάσει στις 30 Οκτωβρίου το τοπικό Συντονιστικό Οργανο της Πολιτικής Προστασίας διαβεβαιώνοντας ότι έχει προετοιμαστεί ο δήμος καθαρίζοντας διαρκώς φρεάτια και ρέματα σε συνεργασία με την περιφέρεια που καθαρίζει ρέματα και χειμάρρους. Στη σύσκεψη αυτή εκτός του δημάρχου Γρηγόρη Σταμούλη συμμετείχαν ο αντιδήμαρχος Κώστας Φυλακτός, ο πρόεδρος της ΔΗΚΕΔΗΜΕ Σπύρος Κορώσης, ο υποστράτηγος ε.α άμισθος σύμβουλος του δημάρχου και υπεύθυνος του τμήματος Πολιτικής Προστασίας Βαγγέλης Γκιώνης, εκπρόσωπος της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής, εκπρόσωποι του Στρατού και της Αστυνομίας και ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μεγάρων. “Ο δήμος καθαρίζει διαρκώς τα φρεάτια και τα μικρορέματα και υπάρχει άριστη συνεργασία και καλή προετοιμασία της Περιφέρειας, η οποία έχει επιφορτιστεί με τον καθαρισμό ρεμάτων και χειμάρρων”, τονίζεται στο σχετικό δελτίο Τύπου του δήμου Μεγαρέων.Δείτε βίντεο:
Αποκάλυψη: Έτοιμη για τις πλημμύρες δήλωνε η Περιφέρεια πριν 9 μέρες


Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!
Ακολουθήστε μας στα

Γιάννης16/11/201707:26

Υπάρχει ώριμη μελέτη αντιπλημμυρικού έργου για τη Μάνδρα εκεί ακριβώς που έγινε η ζημιά. Την έχει η περιφέρεια Αττικής έτοιμη από το 2014 (ΑΔΑ: Ω82Π7Λ7-8ΨΛ) και δεν έκανε τίποτα αν και υπάρχει πρόσκληση για αντιπλημμυρικά έργα από το ΕΣΠΑ ύψους 80 εκ. . Ψάξτε το στο Πρώτο Θέμα, είναι σοβαρό...

Απάντηση
Οι ψεύτες διαπρέπουν16/11/201701:47

Αποδεικνύεται εκ των πραγμάτων ότι όλοι αυτοί οι καρεκλοκένταυροι γραφειοκράτες, είναι ψεύτες, ανεύθυνοι και άχρηστοι, ανεξαρτήτως κομματικής προέλευσης. Πρέπει να τιμωρηθούν παραδειγματικά για τα ψέμματα και την ανικανότητα τους. Ακόμη πιο αυστηρά πρέπει να τιμωρηθούν όλοι εκείνοι οι άχρηστοι "υπεύθυνοι" σφραγιδοκράτορες της Πολεοδομίας και της Περιφέρειας που επέτρεψαν ή που δεν απέτρεψαν το μπάζωμα των ρεμάτων τα προηγούμενα χρόνια. Υπάρχουν εισαγγελείς που έχουνε συνείδηση ?

Απάντηση
amerikanos15/11/201720:11

ολα καλα ρεεε με την φασιστερα ... ποσα κονομησαν απο την συναντηση του καφενε ???? εεε ??? εισαγγελεας εισαγγελεας ????

Απάντηση
Αρα να οι ενοχοι. με ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ!15/11/201719:34

Να κλειθουν να απολογηθουν. Οσο για τα μπαζωμενα ρεματα, εκει ειναι τα μπαζα. Να πανε τους μαζεψουν. Ο νεκροι δεν ειναι υπευθυνοι για τις παρανομιες και τις εγκληματικες αμελιες τριτων.

Απάντηση

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

2500  χαρακτήρες απομένουν

* Υποχρεωτικά πεδία