Σε μπαράζ κατασκοπευτικών πτήσεων πάνω από το βορειοανατολικό, το κεντρικό και το νοτιοανατολικό Αιγαίο προέβη την Τρίτη η Τουρκία
, χρησιμοποιώντας δύο αεροσκάφη τύπου CN-235.
Οι Τούρκοι πιλότοι παραβίασαν συνολικά 33 φορές τον ελληνικό εναέριο χώρο, πριν αναχαιτιστούν από ελληνικά μαχητικά και αναγκαστούν να επιστρέψουν στον διεθνή «ουρανό».
Οι παραβιάσεις από τα δύο τουρκικά κατασκοπευτικά έγιναν την ίδια μέρα που η Άγκυρα επέλεξε να ανεβάσει τους τόνους απέναντι στην Κύπρο και τις έρευνες για πετρέλαια, αμφισβητώντας ανοιχτά την υφαλοκρηπίδα και διεκδικώντας μέρος του Οικοπέδου 6 στη θαλάσσια περιοχή.
Κλείσιμο
Εκτός των 33 παραβιάσεων, καταγράφηκαν και δύο παραβάσεις του FIR Αθηνών.
Στο ηφαιστειακό κόσμημα του Αιγαίου, συνεχίστηκε το τριήμερο 29-31 Μαΐου το φετινό (2026) πρόγραμμα Plastic Free Greece, καταγράφοντας μια εντυπωσιακή συγκομιδή απορριμμάτων που ξεπέρασε τα 420 κιλά.
Οι δασικές πυρκαγιές αποτελούν πλέον μια πραγματικότητα που απαιτεί διαφορετική προετοιμασία. Η πρόληψη, η σωστή ενημέρωση και η ασφαλιστική προστασία συνθέτουν σήμερα μια νέα κουλτούρα ανθεκτικότητας.